Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye 2 milyon metrekarelik askeri alanı park yapıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde kalan 2 milyon metrekarelik ve maddi değeri büyük olan 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığına ait araziyi yeşil alana çeviriyor. Belediye ilgili kurumlarla yaptığı görüşmede askeri alanın...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belediye 2 milyon metrekarelik askeri alanı park yapıyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde kalan 2 milyon metrekarelik ve maddi değeri büyük olan 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığına ait araziyi yeşil alana çeviriyor. Belediye ilgili kurumlarla yaptığı görüşmede askeri alanın devredilmesi konusunda sözlü mutabakat sağladı. Büyükşehir Belediyesi, başka bir projesinde şehir merkezindeki eski yerleşim merkezindeki bütün bina ve iş yerlerini kaldırıyor. 400 bin metrekare göletin yer alacağı yeşil alanın oluşturulacağı geniş bölgede iş merkezleri yer alacak. Buradaki gölet ve kanallardaki su ise Kızılırmak’tan getirilecek. Bu görünüm ile Kayseri, Venedik gibi görünüm kazanacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin geleceğini şekillendirecek yeni projeler hazırlandığını bildirdi. Özhaseki, bu projelerden birisi şehir merkezinde kalan 2 milyon metrekarelik alana sahip askeri alanın devralınması ve yeşil alana dönüştürülmesi konusunda çalışma yaptıklarını belirtti. Özhaseki, "1930 yıllarda Teyyare Fabrikası kuruldu ve havaalanı bulunan şimdiki adıyla 2. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı şehrin göbeğinde kaldı. Çok uzun zamandır da alandaki havaalanı kullanılmıyor. Etrafında ağaçlandırma çalışması yapıldı. Daha önceleri uçak pisti nedeniyle etrafına binalar yapılamıyor. Buradaki pist uzun zamandır kullanılmıyor ve kaldırıldı. Şu an sadece fabrika alanı var. Gerek kuvvet komutanlıkları ile gerek bakanımız ve fabrikadaki görevli arkadaşlara görüştüğümüzde 2 milyon metrekarelik alanın belediyeye devredilmesiyle ilgili görüşmeler olumlu sonuçlandı. Belediyeye bırakılacak askeri alana biz çok büyük ve 'Center' olarak adlandırılan park yapacağız. İnsanların burada keyif yapmalarına imkan tanınacak. Şehrin göbeğinde oluşturulacak yeşil alanla da insanlarımız nefes alacak.” dedi.

KIZILIRMAK SUYU ŞEHİR MERKEZİNDEKİ GÖLETE KANALLARLA GELECEK

Belediye, şehrin eski yerleşim merkezleri arasında bulunan ve birçok binanın depreme dayanıklı olmadığı Sahabiye Mahallesi'yle birlikte eski sanayi ve eski terminal arsasının da birlikte yer alacağı alanda kentsel dönüşüm yapacak. Şuana kadar hazırlanan yeni projede neler olduğunu paylaşan Başkan Özhaseki, kentsel dönüşümün bir maliyet ortaya çıkarmayacağı gibi bölgede ev ve işyeri bulunanlara da artı kazanç sağlayacağını duyurdu.

Başkan Mehmet Özhaseki, bölgede yapılacak kentsel dönüşümde Kızılırmak suyunun buradaki 400 bin metrekarelik gölete getirileceğini ve kanallar yapılacağını anlatarak, şu bilgileri verdi: “Yeni uygulanacak kentsel dönüşüm projemiz var. Ankara’dan şehre doğru gelindiğinde eski terminal kavşağı ile arsası, eski sanayi bölgesi geniş bir alanda yer alıyor. Kaldırılacak devlet demir yolları hattı ve eski çevre yolu ile devlet hastanesinin bulunduğu bölgenin yanı sıra Sahabiye Mahallesi'ne kadar olan bölgedeki yapıların sağlam olmadığını biliyoruz. Eski olmasından dolayı depreme dayanıklı değil ve işlevselliğini yitirdi. Eski sanayi özelliğini kaybetti. Sahabiye bölgesindeki konutlar mülteci insanların oturduğu bir mahalle oldu. Bu nedenle dönüşüm projesi hazırlandı. Eski terminalin yerinden itibaren Sahabiye Mahallesi'ne kadar olan bölgede kendi içinde çözülebilecek ve kimseye yük olmadan herkesin evine ve iş yerine daha büyük ev ve iş yeri vermek kaydıyla yenilenecek. Sahabiye Mahallesi'nde iş merkezleri yapmayı planlıyoruz. Binalar rastgele tasarlandı. Düşünülen Kayseri’nin tarihi geçmişi ve sıfatıyla alakalı, Kayseri’ye yakışır mimari yapıda binalar inşa edilecek. Kızılırmak suyu özellikle şehrin doğusundan gelerek devlet demir yollarının hattından burada oluşturulacak 400 bin metrekarelik gölete akacak. Gölet kenarlarında önemli yeşil alanlar olacak. İnsanlar burada gelip keyifle yemeklerini yiyebilecek, oturup dinlenebilecekler.”

Başkan Özhaseki, belirtilen bölgede özellikle 1995 ve 2000’den önce yapılan binalar olduğunu hatırlatarak, “Bu binalar yeni deprem yönetmelikleri kriterlerine uymuyor. Yıkılması gerekiyor. O nedenle bu dönüşümün yapılması ve devamının sürdürülmesi adına bu projeyi rüzgar olarak görüyoruz. Birçok insanımıza hayal gelebilir. Ama gerçek hesapları yaptığımızda bu projenin gerçekleşmesinde cebimizden para çıkmayacak. Ki artıları olacak. İnsanlarımıza artı katkıları 100 metrekare işyeri olan 150, yine 100 metrekare evi olan da 150 metrekare eve sahip olacaklar.” diye belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.