Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belçika'da genel grev haftası

Belçika'da Kamu Hizmetleri Genel Merkezi Sendikası (ACOD/CGSP) bütün kamu sektörlerine seslenerek yarın iş bırakmalarını istedi. Brüksel'in toplu taşıma şirketi (STIB/MIVB), FLAMAN TOPLU TAŞIMA ŞİRKETİ (DE LİJN) ve DEVLET DEMİR YOLLARI...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Belçika'da Kamu Hizmetleri Genel Merkezi Sendikası (ACOD/CGSP) bütün kamu sektörlerine seslenerek yarın iş bırakmalarını istedi. Brüksel'in toplu taşıma şirketi (STIB/MIVB), FLAMAN TOPLU TAŞIMA ŞİRKETİ (DE LİJN) ve DEVLET DEMİR YOLLARI (SNCB/NMBS) yarın tüm gün hizmet vermeyecek.

Kamu Hizmetleri Genel Merkezi Sendikası (ACOD/CGSP) bu girişimleriyle kamuda yapılan kemer sıkma politikalarını, tasarruflardan dolayı işçi başına artan iş yükünü, hükümetin bu konudaki ilgisizliğini, emeklilerin maaşlarında enflasyona göre artışının bir sene dondurulmasını protesto ediyor.

ACOD/CGSP Başkanı Chris Reniers, "Bu hükümete daha güçlü bir sinyal vermek için bu tür grevleri düzenliyoruz. İşçilerin iş yükü sürekli artmakta ve hakları olmalarına rağmen bunlar ciddiye alınmıyor." dedi.

DEVLET DEMİR YOLLARI (SNCB/NMBS)

Devlet Demir Yolları (SNCB/NMBS) yetkilileri 21 Nisan salı günü saat 22:00’den 22 Nisan Çarşamba günü saat 23:00’e kadar ciddi aksaklıkların olacağını bildirdi. Uluslararası tren şirketi Thalys'te de ciddi aksaklıkların yaşanması bekleniliyor.

FLAMAN TOPLU TAŞIMA ŞİRKETİ (DE LİJN)

Flaman Bölgesi ve Brüksel'in bazı bölgelerinde hizmet veren De Lijn şirketi internet sitesinden yapmış olduğu açıklamada grev sabahı sitelerinden son gelişmelerin takip edilebileceğini açıkladı.

BRÜKSEL'İN TOPLU TAŞIMA ŞİRKETİ (STİB/MIVB)

Başkent Brüksel’de hizmet veren toplu taşıma şirketlerinde de ciddi aksaklıkların yaşanacağı bilgisi geldi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.