Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP'li Çayır: Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında sözün bittiği yerde

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, ülkenin basın özgürlüğünde sözün bittiği noktada olduğunu söyledi. İktidarın, seçime sayılı günler kadar çoğu gazeteci olmak üzere 200 kişinin gözaltına alınma ve bazı gazete ve televizyon...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2015 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2015 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP'li Çayır: Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında sözün bittiği yerde
BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, ülkenin basın özgürlüğünde sözün bittiği noktada olduğunu söyledi.

İktidarın, seçime sayılı günler kadar çoğu gazeteci olmak üzere 200 kişinin gözaltına alınma ve bazı gazete ve televizyon kanallarına el konulmasına yönelik iddiayla ilgili açıklama yapan Çayır, bu tür hukuksuz uygulamaların gitmekte olan iktidarın, denizde boğulmakta olan bir adamın canhıraş çırpınışları gibi son çırpınışları olduğunu kaydetti. Siyasi iktidarın, 13 yıllık iktidarları döneminde yaptıkları hukuksuz ve yasa dinlemeyen uygulamaları nedeniyle hesap vermekten korktuğu için şimdiden dudaklarını titremeye başladığını vurgulayan Çayır, mevcut iktidarın, hukuksuz uygulamalarıyla 28 Şubat postmodern darbe döneminin hukuksuzluklarını birkaç gömlek geride bıraktığının altını çizdi.

Çayır, "Her alanda köşeye sıkışan iktidar antidemokratik uygulamalarıyla 28 Şubat döneminin baskı ve zulmüne rahmet okutuyor. Dün bu zulüm irtica, mürteci, gerici diye yapılıyordu, bugün ise uydurulmuş paralel lafı yalanıyla yapılıyor. Devirler değişiyor, ama statükocu zihniyette sadece bugünde olduğu gibi aktörlerin değiştiğini görüyoruz. İktidar seçimi kaybederse ne olur benim halim psikolojisiyle özgür basına gözdağı vermek istiyor. Kendisine muhalif olan herkesi susturmak istiyorlar. Özgür basına yapılacak olan her türlü baskı ve zulmü kınıyoruz. Bir ülkede basın özgürlüğü yoksa o ülkede demokraside yoktur. Ülkemizde maalesef hukuk yürütmeye bağlandığı günden bu yana ayaklar altında gezmekte." açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.