Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP'li Çayır: Türk demokrasisine yürütme eliyle darbe yapıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, uyduruk gerekçelerle basın mensupları, dizi senaristleri ve yönetmelerinin gözaltına alındığını söyledi. Çayır, "Türk demokrasisine yürütme eliyle darbe yapıldı."...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2014 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2014 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP'li Çayır: Türk demokrasisine yürütme eliyle darbe yapıldı
Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, uyduruk gerekçelerle basın mensupları, dizi senaristleri ve yönetmelerinin gözaltına alındığını söyledi. Çayır, "Türk demokrasisine yürütme eliyle darbe yapıldı." dedi.

17 Aralık'ın yıl dönümü sebebiyle parti binasında basın açıklaması yapan Çayır, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 14 Aralık'ta gözaltına alınmasının basına ve demokrasiye yapılmış bir darbe olduğunu vurguladı. Özgür basının olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini belirten Çayır, siyasi iktidarın, 17 ve 25 Aralık sonrası yürütme eliyle darbe yaptığını, soruşturmanın üstünü kapatmayı tercih ettiğini kaydetti.

Çayır, şöyle devam etti: "Maalesef ülkemizde siyasi iktidar, 14 Aralık'ta 17-25 Aralık'ın yıl dönümüne sayılı günler kalan özgür basını susturmaya yönelik bir darbe yaptı. Bu tür algı operasyonları ancak üçüncü dünya ülkelerinde ve dikta rejimlerinde olabilir. Bu bir gündem değiştirme ve 17-25 Aralık operasyonunun intikamını alma girişimidir. Bu iktidar, 17-25 Aralık'ın üstünü asla kapatamaz. Silahların gölgesinde basın mensuplarının ifadesini kabul etmiyoruz. Böylesi bir ifade almayı kınıyoruz. Bunun algı olduğunu herkes biliyor. 14 Aralık'ta bir gazete ve bir televizyon kanalına değil Türk demokrasisine yürütme eliyle darbe yapıldı. Uyduruk gerekçelerle basın mensupları, dizi senaristleri ve yönetmeleri göz altına alındı. İktidar, kin ve nefrete bağlı intikam almaya bağlı senaryosunu yazmış, gerisi hikaye. "
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.