Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP’den AK Parti'li belediyeye imar planı tepkisi

Sivas Büyük Birlik Partisi (BBP) meclis üyeleri, kendi belediyeleri döneminde yapılan imar planlarını AK Parti'li belediyenin seçimler sonrası imar tadilatı yaparak; okul, cami ve yeşil alanların konut ve ticari alanlara dönüştürdüğünü...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BBP’den AK Parti'li belediyeye imar planı tepkisi
Sivas Büyük Birlik Partisi (BBP) meclis üyeleri, kendi belediyeleri döneminde yapılan imar planlarını AK Parti'li belediyenin seçimler sonrası imar tadilatı yaparak; okul, cami ve yeşil alanların konut ve ticari alanlara dönüştürdüğünü savundu. Belediye eski Başkan Yardımcısı ve BBP’li Belediye Meclis üyesi Cafer Çongar, "İmar tadilatının yapıldığı bölgelere herhangi bir akraba, siyasi ve ticari ilişkiler var mıdır?" diye sordu.

Sivas Belediyesi Meclis üyesi Cafer Çongar, meclis üyesi Hayri Köse ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla AK Parti'li belediyeyi imar tadilatı yapmakla suçladı. Cafer Çongar, ‘revizyonda revizyon gerekli’ diyerek seçim meydanlarında siyasi propaganda yapanların göreve geldiklerinde bu vaatleri yerine getirmek için kısmi revizyon yetkisini Belediye Meclisi'nden aldığını öne sürdü. “Sivas’ı büyük şehir yapacağız diyenlerin nasıl büyüteceklerini gözler önüne sermek amacıyla bu basın toplantısını yapmak artık zorunluluk olmuştu.” diyen Çongar, şunları söyledi: “İmar planları kamu yararı gözetilerek yapılır. 2014 Eylül ayında kısmi revizyon adı altında askıya çıkartılan; ama gerçekte plan tadilatı olan planla ilgili sizleri bilgilendirmek istedik. İşhanı bölgesinde eğitim alanları, dini tesis alanları, resmi tesis alanları, yeşil alanlar ve sosyal tesis alanları konut ve ticari alanlara dönüştürülmüştür. Bizler; BBP’li meclis üyeleri olarak bu dönüşüme uğrayan alanları 'neden' ve 'hangi gerekçeler' ile imar tadilat yapılarak ticaret ve konut alanlarına dönüştürüldüğünün cevabını meclis oturumlarında defalarca sormamıza rağmen Sivas Belediye Başkanı'ndan açık ve net bir cevap alamadık.”

Cafer Çongar, Belediye yönetiminin cevaplaması için bazı sorular sorarak cevaplanmasını istedi: "Bu imar tadilatlarının yapımında kamunun (halkın) menfaatleri gözetilmiş midir? Bu imar tadilatının yapıldığı bölgelerde tadilattan önce ve-veya sonra mülkiyet dokusu değişmiş midir? Yeni sahipleri kimlerdir? Bu imar tadilatının yapıldığı bölgelere herhangi bir akraba, siyasi ve ticari ilişkiler var mıdır? 18. madde imar uygulama sınırlarının kaldırılmış olmasının bu tadilatlarla ilgisi var mıdır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.