Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayram bitti; şimdi ders çalışma zamanı

Sakarya Akyazı FEM Dershaneleri öğretmenleri YGS ve LYS sınavları için önemli uyarılarda bulunarak, bayramın bittiğini, şimdi ders çalışma zamanı olduğunu dikkat çekti.Akyazı FEM Dershanesi Müdürü Oktay Kucak, ”Üniversite sınavına...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayram bitti; şimdi ders çalışma zamanı
Sakarya Akyazı FEM Dershaneleri öğretmenleri YGS ve LYS sınavları için önemli uyarılarda bulunarak, bayramın bittiğini, şimdi ders çalışma zamanı olduğunu dikkat çekti.

Akyazı FEM Dershanesi Müdürü Oktay Kucak, ”Üniversite sınavına hazırlanmak uzun ve yorucu bir maratondur. Planlı, disiplinli ve azimli olmayı gerektirir. Sınavda ilköğretim ve ortaöğretimden de soru çıkabiliyor. Bu da eski bilgilerin tekrar hatırlanmasını gerektirmektedir. Öğrencilerin tatil rehavetinden bir an önce çıkıp ders planı yapmaları gerekir.” dedi.

Velilerin düzenli olarak okula gitmesini tavsiye eden Geometri Öğretmeni Fatih Eraslan da, ”Başarı öğretmen, öğrenci ve veli üçgenindedir. Öğrencinin öğretmenlerini tanıyan, dersler ve öğretmenleri hakkında çocuğuyla konuşan anne-baba; çocuğun karşılaştığı sorunlar hakkında geç kalmadan bilgi sahibi olur.” uyarısında bulundu.

DENEME SINAVLARI BİR FIRSATTIR

Deneme sınavları öğrencinin boy aynası olduğunu vurgulayan Akyazı FEM Dershanesi Müdür Yardımcısı Adem Esen ise ”Öncelikle öğrenciler deneme sınavları ile bilgi ve kavramaya yönelik eksikliklerini belirleyecek, gerçek sınavda çıkması muhtemel soru tiplerini kavrayacaklardır. Deneme sınavları ile bir taraftan zamanı uygun kullanma becerisi kazanırken diğer taraftan öğrenmeyi etkileyen kaygıyı kontrol altına almayı öğreneceklerdir. Deneme sınavlarının öğrencilere diğer kazanımı bilişsel gelişimlerine yönelik geri bildirimleri sunmasıdır. Belirli aralıklarla olunan sınavlarla öğrenciler kendi gelişimini değer olarak görme imkânına sahip olacaktır. Deneme sınavları da öğrencinin sınava hazırlık düzeyini ölçer. Alınan puanların hedefe ulaşıp ulaşamayacağını görür.” şeklinde konuştu.

Denemelerin gerçek sınavın provası olduğunun altını çizen Edebiyat Öğretmeni Adem Esen da ”Öğrencilerin hayatının yönünü belirleyen sınavların da provası da deneme sınavlarıdır. Deneme sınavlarına giren aday, gerçek sınavda ne yapacağını bilir, gerçek sınavda karşılaşacağı durumlarla daha önceden yaşayacağından dolayı gerçek sınav tecrübesi edinecektir. Bu nedenle tüm deneme sınavlarının dikkatle uygulanması gerekir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.