Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraktar: Memur ve emeklinin hakkı için mücadele vereceğiz

Pazartesi günü başlayacak olan Toplu Sözleşme Görüşmeleri ve Türkiye Kamu-Sen’in taleplerini değerlendiren Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Önce geçmiş hesabı kapatacağız, sonra da 2016 ve 2017 yıllarının çalınmaması...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bayraktar: Memur ve emeklinin hakkı için mücadele vereceğiz
Pazartesi günü başlayacak olan Toplu Sözleşme Görüşmeleri ve Türkiye Kamu-Sen’in taleplerini değerlendiren Türk Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Önce geçmiş hesabı kapatacağız, sonra da 2016 ve 2017 yıllarının çalınmaması için mücadele edeceğiz." dedi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kamu Sen İl Temsilcisi, yetkili konfederasyon olarak toplu sözleşme masasına oturacaklarını ve kamu çalışanlarını memnun edecek sözleşmeye imza atacaklarını söyledi. Bayraktar, konfederasyon olarak ağustos ayında hükümetle görüşmelerin başlamasından taraf olduklarını belirterek, "Bizim toplu sözleşme görüşmelerinin ertelenmesi teklifini kabul etmemiz için hükümetin ne zaman kurulacağını bilmemiz gerekmektedir ama bu tarihi bilmiyoruz. Hükümet Eylül’de mi kurulur, yoksa erken seçim mi olur bilmiyoruz. Doğal olarak Ocak ayında memur ve emeklinin zam alamaması Türkiye gerçeklerine uygun değildir. Bu nedenle biz Ağustos’ta görüşmelerin başlaması taraftarıyız. Toplu sözleşme metinleri Hükümete göre uygulanır ya da uygulanmaz metinler değildir. Kim gelirse gelsin bunu uygulamak durumundadır. 2013 toplu sözleşmesinde memurun iki yılı çalınmıştır. 2014’de memur ve emeklinin 912 TL’lik bir kaybı söz konusu. Biz diyoruz ki, önce geçmiş hesabı kapatalım, yanlış toplu sözleşmenin bedelini bize verin diyoruz. Beceriksizce imzalanan toplu sözleşme yüzünden kayıplar var. Alacağımızı verin diyoruz ama hatayı yapanların bunu istemeye yüzleri yok. Memur ve emekliye geriye dönük kayıplarından doğan 2 bin TL ve bununda dört eşit taksitte ödenmesini istiyoruz. 2016 yılının Ocak ayında 2014 ve 2015 kayıpları için yüzde 10 telafi zammı yapılmasını, ayrıca 2016 yılının Ocak ayı için yüzde 6 zam yapılmasını, 100 TL’de taban aylığa zam yapılmasını istiyoruz. 2016 yılı Temmuz ayı içinde yüzde 6 daha zam istiyoruz. 2016 yılı için toplam yüzde 22 oransal zam 100 TL’de taban aylığa zam ve iki TL’nin dört eşit taksitte ödenmesini istiyoruz. 2017 yılı için ise yüzde 10+10 zam ve 150 TL taban aylığa zam istiyoruz." dedi.

'BİTMEKT ÜZERE OLAN TERÖR CANLANDIRILDI'

Bayraktar ayrıca, son günlerde tırmanış gösteren terör olaylarına da değinerek, "Yaklaşık 4 yıldır ülkemizi oyalayan çözüm sürecinin bir aldatmaca olduğu, terör örgütünü güçlendirmekten başka bir işe yaramadığı ortaya çıkmıştır. İktidarda artık bu düşünce noktasına gelmiştir. Şimdi bugün neredeyse çözüm sürecinden vazgeçiyorlar ama bunun millete maliyeti ne olmuştur milletimiz bunu iyi düşünmelidir. Yıllardır 'Terörü bitireceğiz, analar ağlamasın, bu kardeşlik projesidir' diyeceksiniz ama bugün tam tersi beyanlarda bulunacaksınız. Müzakere anlayışı bitmeli ve terörle mücadele edilmelidir. Askere, polise, vatandaşa saldıranlarla müzakere edilemez. Bitmek üzere olan terör örgütü ne yazık ki canlandırıldı." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.