Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bavyera'daki üniversitelerin kalitesi yükseltilecek

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki üniversitelerin eğitim kalitesini daha da artırmak için Bavyera Bilim Bakanlığı ve üniversite rektörleri kolları sıvadı. Bavyera Bilim Bakanı Ludwig Spaenle’ye, beş maddelik ortak bir pozisyon kataloğu hazırlayan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Bavyera eyaletindeki üniversitelerin eğitim kalitesini daha da artırmak için Bavyera Bilim Bakanlığı ve üniversite rektörleri kolları sıvadı. Bavyera Bilim Bakanı Ludwig Spaenle’ye, beş maddelik ortak bir pozisyon kataloğu hazırlayan rektörler, üniversitelerin durumlarını daha da iyileştirmek için taleplerini sıraladı.

Bavyeralı şirketlerin kalifiye elemanlardan vazgeçmesinin söz konusu olamayacağının altını çizen rektörler, Bavyera üniversitelerinin daha fazla uluslararası hale getirilmesini, teknik ve bina yapımı yatırımı yapılmasının yanında daha çok yetki ve sorumluluk yüklenilmesini istedi.

Rektörler ayrıca şirketler ve firmalar arasındaki ortak çalışmalara destek verilmesini ve Bavyeralı üniversitelerin çıkarlarının federal mecliste daha fazla korunmasını da talep etti.

Regensburg Üniversitesi yönetimi, bu taleplerin üniversitelerin rekabete daha iyi hazırlanması açısından önemli olduğunu açıkladı. Üniversitelerin öğrencileri, profesörleri, çalışanları ve yöneticileri ile birlikte uluslararası olması gerektiğini belirten yönetim, daha fazla İngilizce bölüm, yabancı öğrencilere danışmanlık, konut bulma yardımı gibi çalışmaları desteklediklerini bildirdi.

Bakanlık ile rektörlerin hedefinin örtüştüğünü açıklayan Bakan Spaenle ise endişeye gerek olmadığını, Münih’te iki tane 'süper üniversite' olduğunu ifade etti. Amerika’da araştırma konusunda birkaç seçilmiş üniversiteye özel teşvikler yapıldığını açıklayan bakanlık, Almanya’da üniversite dışındaki kurumların da araştırmalar yaptığına dikkat çekti. Açıklamada, Amerikan üniversitelerinin Alman üniversiteleri ile karşılaştırılmasının mümkün olmadığını ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.