Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bavyera televizyonundan tüm Müslümanları kucaklayan iftar yemeği

Yüz binlerce Müslümanın yaşadığı Bavyera eyaletinin kamu radyo ve televizyonu BR, önceki gün akşam iftar yemeği vererek toplumun farklı kesimden insanları buluşturdu. Bavyera eyaletinin kamu radyo ve televizyonu BR, önceki gün akşam örnek...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bavyera televizyonundan tüm Müslümanları kucaklayan iftar yemeği
Yüz binlerce Müslümanın yaşadığı Bavyera eyaletinin kamu radyo ve televizyonu BR, önceki gün akşam iftar yemeği vererek toplumun farklı kesimden insanları buluşturdu.

Bavyera eyaletinin kamu radyo ve televizyonu BR, önceki gün akşam örnek bir etkinliğe imza attı. Bu yıl ramazan ayı için farklı programlar hazırlatan BR, tarihinde ilk defa medya binasında bir iftar programı düzenleyerek Müslümanları onore etti.

Programa siyasiler ve İslami dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Alman da katılarak tam bir birlik tablosu oluşturuldu. Programa ev sahipliği yapan BR Genel Müdürü Ulrich Wilhelm, resmi kurumlardan farklı dini cemaatlere, siyasi partilerden medya mensuplarına ve dernek başkanlarına kadar çok sayıda kişinin davetlerine katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dayanışma, tolerans ve diğer insanları sevme gibi değerleri hep birlikte 'görev' olarak addettiklerini söyleyen Wilhelm, iftar programlarının bir araya gelmek için çok güzel bir fırsat sunduğunu kaydetti ve böylece önyargıların kırıldığına dikkat çekti. BR Genel Müdürü, yanlış anlamaları önlemek için kültürler ve dinler arası diyaloğun önemine vurgu yaptı.

HİLAL VE RAMAZAN LOGOSU TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU

Ramazan ayının başladığını ve konuya önem verdiklerini göstermek için Ramazan ayı başında BR ekranında Hilal ve Ramazan logosu yayınlanması tartışmalara neden olmuştu. Konuya açıklık getiren Wilhelm, röportajlar, filmler, ve belgesellerle konu olarak Ramazan ayına ağırlık verdiklerini göstermek istediklerini belirtti. Buna dikkat çekmek için ekrana Ramazan logosu koyduklarını, fakat izleyicilerin buna anlam verememeleri üzerine program müdürünün logoyu yayından kaldırdığını anlattı.

BR program müdürü Prof. Andreas Bönte Müslüman olmayanlara Ramazan'ın ve Müslümanları yaşayış tarzını anlatmanın kendileri için önemli olduğunu söyledi. Logo için halktan çok sayıda pozitif tepkiler aldıklarını belirten Bönte, buna karşın bunu kabullenemeyen aşırı sağcı çevrelerin de olumsuz tepkilerini aldıklarını kaydetti. Bönte, logo hakkında yapılan tartışmaların Ramazan ayı için hazırlanan programların içeriğine gölge düşürmemesi için logoyu yayından kaldırdıklarını söyledi. Bönte, bir dahaki sefere 'Ağırlıklı konu: Ramazan' ibaresi kullanacaklarını söyledi.

RAMAZAN FİLMİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

İftar öncesi katılımcılara izletilen 'Ramazan - Diğer aylardan farklı ay' başlıklı film katılımcılara izletildi. Türkiye, Suriye, Afganistan gibi farklı ülkelerden gelip Bavyera'ya yerleşen Müslümanlar, burada Ramazan'ı nasıl yaşadıklarını ve neler hissetiklerini röportajlarda anlattılar. Film, büyük alkış aldı. Filmi hazırlayan rejisör Dirk Schäfer, filmde çok farklı seslere yer vermeyi amaçladığını söyledi ve kendisi için izleyicileri Ramazan ayını anlatan şahışlara yaklaştırmanın önemli olduğunu anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.