Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman'da cadde ve kavşaklara afiş ve pankart asanlar uyarıldı

Batman Valiliği'nin aldığı karar gereği Belediye Zabıta Müdürlüğü, ildeki kurum, kuruluş, dernek, esnaf ve şirketlerin cadde ve kavşaklara tanıtım ve reklam amaçlı asılan bez afiş ve pankartları kaldıracağını duyurdu. Belediye Zabıta...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman'da cadde ve kavşaklara afiş ve pankart asanlar uyarıldı
Batman Valiliği'nin aldığı karar gereği Belediye Zabıta Müdürlüğü, ildeki kurum, kuruluş, dernek, esnaf ve şirketlerin cadde ve kavşaklara tanıtım ve reklam amaçlı asılan bez afiş ve pankartları kaldıracağını duyurdu.

Belediye Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra dernek ile firmaların mağdur durumuna düşmemesi için bundan böyle cadde ve kavşaklara afiş ve pankartların asılmaması gerektiği uyarısında bulundu. Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Valilik tarafından alınan yasak kararının ardından reklam ve tanıtım içerikli afiş ve pankartların cadde, kavşak ve refüjlere asılmaması, asılması durumunda bunların kaldırılacağını açıkladı.

REKLAM VE TANITIM SADECE BİLBOARD VE LED’LERDE YAPILACAK

Zabıta Müdürü Hakkı Ertuğrul, Batman Valiliği Karayolları Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu'nun 12.06.2013 tarih ve 2013/01 Sayılı Kararı ile Batman’da kavşak ve refüjlerine asılan kurum, kuruluş, STK, siyası parti, dernek tanıtımı veya reklâm içerikli afiş ve pankartların asılmasının trafik görüş kaybına sebebiyet vermesi sebebiyle yasaklanması kararı alındığına dikkat çekerek “Yasak kararı, afişlerin ve bez pankartların cadde ve kavşaklara asılmasının tespiti halinde emniyet ve belediye görevlilerinde derhal kaldırılmaları hükmünü içeriyor. Valiliğin yasak kararı nedeniyle Batmandaki kurum, kuruluş, dernek, esnaf ile şirketlerin tanıtım ve reklam amaçlı hazırlayacakları bez afiş ve pankartlarını kavşak ve caddelere asmamaları gerekiyor. Bundan böyle tanıtım ve reklamlar yalnızca bilboard ve LED’lerde yapabileceklerdir.” dedi.

    AFİŞ VE PANKART ASANLARA CEZA GELİYOR

    Batman Valiliği'nin almış olduğu karar doğrultusunda, cadde ve kavşaklara asılacak olan bez afiş ve pankartların belediye zabıta ekipleri tarafından derhal söküleceğini belirten Ertuğrul, “Kamu kurum ve kuruluşları, dernek ile firma yetkililerinin mağdur duruma düşmemesi için Batman Valiliği'nin almış olduğu karar’a uymaları gerekiyor. Yani hiçbir şekilde hazırlanacak olan bez afiş ve pankartlar bundan böyle cadde ve kavşaklara asılmasına müsaade edilmeyecek. Aksi halde cadde ile kavşaklara asılan afiş ve pankartlar sökülerek, asanlar hakkında da cezai işlem uygulanacak.” uyarısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.