Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, AIDS hakkında bilgilendirme yaptı

Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Pozitif Yaşam Derneği, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türk Tıp Öğrencileri Birliği, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Dünya AIDS...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, AIDS hakkında bilgilendirme yaptı
Batman Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Pozitif Yaşam Derneği, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türk Tıp Öğrencileri Birliği, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ile Batman Üniversitesi Öğrenci Konseyi Dünya AIDS Günü’nde tüm gençleri HIV hakkında doğru bilgi edinmeye davet etti.

    Atatürk Parkı ve Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde bilgilendirme standı açıldı. AIDS ‘in bulaşma ve korunma yolları hakkında bilgi veren stand görevlileri, vatandaşların sorularına da cevap verdi.

    Tüm gençleri HIV hakkında doğru bilgi edinmeye davet eden gençlik meclisi üyeleri, yaptıkları bilgilendirme çalışmalarında, "Dünyada HIV tanısı konulan her 10 kişiden 4’ü 20 ila 30 yaş arasında, Türkiye’deki 10 gençten 9’u HIV’in ne demek olduğunu bilmiyor. Her 3 gençten 2’si HIV ile yaşayan kişilerle aynı ortamda bulunmaktan çekiniyor." dedi.

    Önyargıların ancak doğru bilgi ile yıkılacağına vurgu yapan gençlik meclisi üyeleri, HIV ve AIDS hakkındaki gerçekleri anlattı. Gençleri, test yaptırmaktan çekinmemeleri konusunda uyaran üyeler, meclisi bilgilendirme çalışmalarında şu konulara dikkat çekti.

"Gençlerin bilinçlendiği, korunmasız cinsel ilişkiyi hayatlarından çıkardığı ülkelerde HIV yayılması geriliyor. Cinsel sağlık konusunda bilgilenmeye bakın ve her durumda, her seferinde mutlaka korunun.

HIV ve AIDS birbirinden farklıdır. HIV insan bağışıklığını etkileyen bir virüs. AIDS ise tedavi alınmadığında HIV’in neden olduğu hastalıklar bütünüdür. HIV günümüzde gelişmiş ilaç seçenekleri sayesinde baskılanabilir ve kontrol altında tutulabilir ve böylelikle AIDS önlenebilir! Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı (UNAIDS)’ in küresel raporu; tedaviye erişim arttıkça HIV’ in yayılmasının ciddi oranda azaldığını belirtiyor.

HIV ile yaşayanlar düzenli tedavi ile hayatlarına devam edebilir, çalışabilir, evlenebilir, basit önlemlerle sağlıklı çocuklar dünyaya getirebilirler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.