Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkanlar ARALDER'in gecesine buluştu

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kısa adı ARALDER olan Arap Alevileri Dayanışma Derneği'nin birliktelik gecesine katıldı. Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ARALDER’in birliktelik gecesi...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkanlar ARALDER'in gecesine buluştu
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kısa adı ARALDER olan Arap Alevileri Dayanışma Derneği'nin birliktelik gecesine katıldı.

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ARALDER’in birliktelik gecesi Seyhangücü Spor Tesislerinde gerçekleştirildi. Alevilerin yüzyıllar boyu yok sayılmak istediğini ve asimilasyonlara uğradığını belirten Dernek Başkanı Serkan Hepsağ, bu yok sayılmanın günümüzde de devam ettiğini, bu sebeple bir dernek etrafında toplanmanın elzem olduğunu söyledi.

Derneğin amacına ulaşacağına, birlik ve beraberliğin sağlanacağına inancının tam olduğunu belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, dernek yönetimine teşekkür etti.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Arap Alevilerinin Cumhuriyet Halk Partisi'ne verdiği destekten söz etti, birlikteliğin önemine vurgu yaptı.

Gecenin sonunda Antakya Ehliddar Kültür Merkezi Arapça Müzik Grubu mini bir konser verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.