Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Tahmazoğlu: Yeşilvadi projesi 500 milyon TL’lik çılgın bir projedir

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yol, konut ve park çalışmasının birlikte yürütüldüğü Yeşilvadi projesinin yaklaşık 500 milyon TL’lik çılgın bir proje olduğunu söyledi.Türkiye’nin en büyük parkı olan 1 milyon 700...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Tahmazoğlu: Yeşilvadi projesi 500 milyon TL’lik çılgın bir projedir
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yol, konut ve park çalışmasının birlikte yürütüldüğü Yeşilvadi projesinin yaklaşık 500 milyon TL’lik çılgın bir proje olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi Parkı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tahmazoğlu, proje hakkında bilgi verdi. Tahmazoğlu, proje kapsamında havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak 12 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğindeki yol, konut ve 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde Türkiye’nin en büyük park çalışmasının birlikte yürütüldüğünü ifade etti. Yeşilvadi Parkı’nı 4 etaba böldüklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, “Parkımızın tamamında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz parkımızı çok kısa sürede tamamlamaktır. Şu anda havaalanı yolundan başlayarak özellikle dutluğa kadar olan kısımda parkımızın büyüklüğü 1 milyon 250 bin metrekare. Bu alanı bu yıl içerisinde yılbaşı gelmeden tamamlamış olacağız. Kalan 450 bin metrekarelik kısmında yine çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak 12 kilometre uzunluğunda,50 metre genişliğinde, ortasında raylı sistemin geçeceği yol için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Yeşilvadi konutlarının inşasının da hızlı bir şekilde devam ettiğine değinen Tahmazoğlu, “Bu konutlarımızın bir kısmını satışa sunduk. Böylelikle burada hem 35 bin konutun startını vermiş oluyoruz. 150 bin kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşacak. Şehri doğudan batıya kesen 12 km’lik 50 m genişliğinde 10 şeritli yolumuzun yapılması ve Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı'nın tamamlanması ile bu bölge hayat bulacak.” açıklamalarına yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.