Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sözlü’den Kubilay mesajı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilmesinin yıl dönümü sebebiyle yazılı açıklama yaptı. Sözlü, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırıların her fırsatta gerçekleştirildiğini;...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Sözlü’den Kubilay mesajı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edilmesinin yıl dönümü sebebiyle yazılı açıklama yaptı. Sözlü, laik Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik saldırıların her fırsatta gerçekleştirildiğini; fakat sonuç alınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Başkan Sözlü, mesajında şu görüşlere yer verdi: “23 Aralık 1930 günü İzmir’in Menemen ilçesinde askerliğini yedek subay öğretmen olarak yapan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, cumhuriyetin kazanımlarını, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda atılan adımları içine sindiremeyen karanlık zihniyet tarafından hunharca katledildi. Menemen’de Asteğmen Kubilay ve iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesinin arkasında aslında irtica girişimi, halkın galeyana getirilerek laik cumhuriyete karşı ayaklandırılması amaçları yatmaktadır. Asteğmen Kubilay’ı şehit eden zihniyet bugün de ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlığa çekmek, cumhuriyet kazanımlarını yok etmek için fırsat kollamaktadır. Tarih bize, büyük emekler ve özveriyle, şehitlerimizin canı, gazilerimizin acılarıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik tehdit ve yok etme çabalarının asla sona ermeyeceğini defalarca göstermiştir. Türk milleti olarak bize düşen, bu tehdit ve kasıtları önceden görerek etkisiz hale getirmek, Ata’mızın bize emanet ettiği cumhuriyeti beraber korumak ve her konuda daha ileriye götürmektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.