Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sözen: Büyükşehir, Manavgat'ı siyasi tercih sebebiyle ötekileştiriyor

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat halkının 30 Mart mahalli seçimlerinde tercihlerinden ötürü ötekileştirilerek cezalandırılmaya çalışıldığını söyledi. Başkan Sözen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart mahalli...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2014 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Sözen: Büyükşehir, Manavgat'ı siyasi tercih sebebiyle ötekileştiriyor
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat halkının 30 Mart mahalli seçimlerinde tercihlerinden ötürü ötekileştirilerek cezalandırılmaya çalışıldığını söyledi.

Başkan Sözen, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart mahalli seçimleri sonrası Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle Manavgat'ta terminal, içme suyu, mezbahane, kanalizasyon, ilaçlama, sebze ve meyve komisyon halinin ellerinden alındığını kaydetti.
19. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali'nde Manavgatlılara bir konuşma yapan Sözen, 106 mahalleye oy veren vermeyen partili partisiz ayrımı yapmadan hizmet götürdüklerini ifade etti. Büyükşehir Yasası ile ilgili mahalli seçimlerden bir yıl öncesinden hukukçularla birlikte çalışma yaptıklarını belirten Sözen, yasadan meydana gelecek sorunların önceden bildiklerini, o zamandan ülke adına yanlış bulduklarını gür bir sesle dile getirdiklerini söyledi.

30 Mart mahalli seçimler sonrası, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Manavgat halkının adeta CHP'ye oy verdiği için cezalandırılmaya çalışıldığını vurguayan Sözen, Manavgat'ın bütün gelirlerinin Antalya'ya, borçlarının ise Manavgat Belediyesi'ne yüklenildiğinin altını çizdi. Herkesin sandıktan çıkan tercihe saygı duyması gerektiğini 30 Mart'ın geride kaldığını belirten Sözen, 29 Mart 2009 yılında göreve geldikleri günden bu yana hiç bir zaman partizanlık yapmadıklarını herkesi önce insan diyerek kucakladıklarını kaydetti.

Seçim sonrası tüzel kişilikleri sona eren belde belediyelerinin tüm mal varlıklarının Antalya Büyükşehir'e aktarıldığına dikkat çeken Sözen, çoğu AK Parti'li olmak üzere belde belediyelerinin borçlarının ise Manavgat Belediyesi'ne bırakıldığını iddia etti. Başkan Sözen, "Etrafımız karanlıklarla çevrili olsada, 'Azimli insanın ışığı içinden doğar' sözünden hareketle Manavgat'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Gelirlerimiz elimizden alınsada 106 mahallemize ayrım yapmadan hizmet veriyoruz. Antalya Büyükşehir tarafından Manavgat halkı ötekileştirilerek cezalandırıyor. Biz herkesin, halkın sandıktaki tercihine saygı duymasını istiyoruz. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana önce insan diyerek hizmet verme anlayışını benimsedik. 200 bin nüfusla büyük Manavgat ailesi olarak bir ve beraber olarak kardeşçe huzur içinde yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

Manavgat'ta idare noktasında olanlarında artık o bizden o sizden anlayışından vazgeçmeleri gerektiğini belirten Sözen, Büyükşehir'in içme suyu, mezbahane, ilaçlama, kanalizasyon, meyve ve sebze komisyon hali ve terminali kendilerine geri vermeleri halinde A kalite hizmetin nasıl yapıldığını herkesin açık bir şekilde göreceğini ifade etti.

İnsanın kardeşçe ve barış içinde yaşadığı bir Manavgat, Antalya ve Türkiye özlemiyle yaşadıklarını vurgulayan Sözen, hiç kimsenin ötekileştirilmediği şair Ömer Bedrettin Uşaklı, Arif Nihat Asya, Cahit Sıtkı Tarancı, Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek ve Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın şiirlerindeki bir ve beraber olarak kardeşçe yaşamak istediklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.