Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Sözen: Bisiklet sporunu ilçe halkına sevdireceğiz

Manavgat Belediyesi, Alternatif Turizm Destekleme ve Kolay Erişilebilir Kent Projesi kapsamında kent halkına bisiklet kullanımını özendirmek için 6 noktaya bisiklet istasyonu kuracağını bildirdi. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Sözen: Bisiklet sporunu ilçe halkına sevdireceğiz
Manavgat Belediyesi, Alternatif Turizm Destekleme ve Kolay Erişilebilir Kent Projesi kapsamında kent halkına bisiklet kullanımını özendirmek için 6 noktaya bisiklet istasyonu kuracağını bildirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yaptığı yazılı açıklamada, 6 noktanın Kordon Caddesi, İnönü Bulvarı, Aşağıhisar, Zindan Kalesi Mevki, Antik Side ve Titreyengöl Bölgesi olduğunu kaydetti. Projeyi Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın(BAKA) hibe desteğiyle hayata geçireceklerini belirten Sözen, her istasyonda 12 bisiklet olacağını ifade etti.

Manavgat'ta bisiklet sporunun altyapısının hazır olduğunu belirten Sözen, dünyada ve ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinde çok yükseltisi olmayan düz alanlarda kurulan kentlerde bisiklet kültürünün gelişmiş olduğunu dile getirdi. Sözen, proje ile ilgili şu bilgileri verdi: "Manavgat’ta da bisiklet sporuna gönül verenlerin sayısı çok fazla. Bu gruplar kendi aralarında bisiklet sporunu geliştirmeye çalışıyor. Bizler de geçenlerde dünya genelinde derece yapmış ünlü ve profesyonel bisikletçilerin katılımıyla Manavgat Bisiklet Festivali programı düzenledik. Ciddi rağbet olduğunu gördük. Çok memnuniyetle karşılandı. Bisiklet kültürü çok önemli. Aileleri bir araya getiriyor. Sosyal birlikteliği oluşturup aynı zamanda spor yapma imkanı oluşturuyor. Bizler de belediye olarak bisikleti daha yaygın hale getirmek istiyoruz. Sahillerimizde insanlarımız hem sporunu yapsın hem de bisiklete binmenin hazzını yaşasın istiyoruz. Birçok belediye bunu başarmış. Biz biraz da geriden gidiyoruz aslında. Manavgat’ımızın yapısı bisikleti yaygınlaştırmaya çok müsait."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.