Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kocaoğlu: Kentsel dönüşümü rızayla yapacağız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentsel dönüşümü rızayla, uzlaşıyla yapacağız. Anlaşamazsak yapmayacağız.” dedi. Kocaoğlu, Karabağlar ilçesinde Sivas Güneykayalılar Derneği ve Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Kocaoğlu: Kentsel dönüşümü rızayla yapacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentsel dönüşümü rızayla, uzlaşıyla yapacağız. Anlaşamazsak yapmayacağız.” dedi. Kocaoğlu, Karabağlar ilçesinde Sivas Güneykayalılar Derneği ve Iğdır Dernekleri Federasyonu’nun misafiri oldu. Ziyaretlerinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve CHP milletvekili adayı Murat Barkan da eşlik etti.

İlk olarak Sivas Güneykayalılar Derneği’ne giden Başkan Kocaoğlu, buradaki toplantıda vatandaşların isteklerini dinledi, sorularını cevapladı. En çok şehir dönüşümü hakkında soru soruldu. Dönüşümü uzlaşmayla yapmak istediklerini söyleyen Kocaoğlu, “Bölgede bizim yetki alanımızda Aktepe ve Emrez var. Kentsel dönüşümü rızayla, uzlaşıyla yapacağız. Anlaşamazsak yapmayacağız. 6306 Sayılı Afet Riskli Yapılar Yasası'yla dönüşüm yapmaya kalkmadık. Orada vatandaşı zorlayan noktalar var. Belediye Yasası'na göre dönüşüm yapacağız. 6306 sayılı yasada adam gelir, ‘deprem riskli’ diye rapor alıp binayı yıkmaya çalışır. Raporu aldıktan sonra iki ay içinde yıkmak zorunda. Bu çok tehlikeli bir şey. Ben bu yasayı kullanmıyorum diye çok eleştiriliyorum. Kullanmayacağım, çünkü vatandaşa yazık. Bizim olmazsa olmazlarımız yerinde dönüşüm, adil dönüşüm ve uzlaşıyla dönüşümdür.” diye konuştu. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Ömer Karakaya ise Güneykayalılar olarak İzmir’de 850 hane olduklarını ve 1996 yılında dernekleştiklerini söyledi.

Başkan Kocaoğlu’nun ikinci durağı Iğdır Dernekleri Federasyonu oldu. Seçimden seçime değil, her zaman kendilerini ziyaret ettiğini belirten Federasyon Başkanı Gürsel Özdemir, “Bizde söz namustur. Bizim duruşumuz, Ehlibeyt duruşudur. Siz de her zaman sözünüzün arkasındasınız. Bu yüzden her zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanındayız.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.