Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kocaoğlu: Hiçbir alışveriş merkezi ruhsatı vermedik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27. Ahilik Haftası dolayısıyla esnaf ve sanatkar temsilcileriyle biraraya geldi. Kocaoğlu, esnafın sadece mal alıp satan değil, meslek ahlâkı ve aradaki ihtilafları çözücü özelliğiyle...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Kocaoğlu: Hiçbir alışveriş merkezi ruhsatı vermedik
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27. Ahilik Haftası dolayısıyla esnaf ve sanatkar temsilcileriyle biraraya geldi. Kocaoğlu, esnafın sadece mal alıp satan değil, meslek ahlâkı ve aradaki ihtilafları çözücü özelliğiyle de toplumun düzenli yaşamasında harç olduğunu belirtirken göreve başladığı günden bu yana esnafın güçlenmesine çalıştıklarını söyledi. Kocaoğlu, “Bizden önce verilen kazanılmış haklar dışında hiçbir yerde alışveriş merkezi ruhsatı vermedik.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bu yıl "İlin Ahisi" seçilen İsmail Özsevgin’i makamında kabul etti. Esnafın sıkıntılarının çözümü için yaptığı katkılardan dolayı Kocaoğlu’na teşekkür eden Mutlu, “Esnaf ve sanatkarlar olarak sizinle çalışmaktan mutluyuz. Sizlere esnaf ve sanatkarların sıcacık yüreğinden sevgi getirdik. Bundan sonraki sorunların çözümünde de hep yanımızda olacağınızdan eminiz.” diye konuştu. Ahilik geleneğinin Türk kültüründe olduğunu hatırlatan Kocaoğlu ise 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişlemesi sebebiyle toplu ulaşımda yeni sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Başkan Kocaoğlu, “10 bin şoför esnafını, aileleriyle birlikte 80-100 bin kişiyi ilgilendiren, mevzuattan kaynaklanan problemle karşı karşıyayız. Yeni bağlanan ilçelerden, otobüs seferi başlatma baskısı geliyor. Otobüs koysak esnaf, koymasak vatandaş mağdur olacak. Meslek odalarıyla görüşüp ortak kararla bu işin çözülmesi için çalışacağız. Kimseyi mağdur etmeden çözüm üretmek zorundayız. Çözüme herkes sahip çıkarsa, özellikle esnaf sahip çıkarsa sonuca ulaşırız. Yeni büyükşehir olan 30 kentte bu sorun yaşanıyor. Hazırladığımız çalışmayla bu sıkıntıyı yaşayan şehirlerin ulaşım sorununu da şoför esnafını mağdur etmeden çözüm noktasına getireceğiz. İhaleye yöntemiyle bu sorun çözülmez; esnafın ihale kırbacıyla, korkusuyla yaşamaması ve vatandaşın mağdur olmaması için çalışıyoruz.” dedi.

Göreve başladığı tarihten bu yana esnafın güçlenmesini savunduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Bizden önce verilen kazanılmış haklar dışında hiçbir yerde alışveriş merkezi ruhsatı vermedik. İnciraltı’nda 300 dönümlük alışveriş merkezi planı var, onun kaldırılması için yoğun çaba harcıyoruz. Onun da çalışmasını bitirdik, bir rapor haline getiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunacağız. O bölgede 70 dönüm alışveriş merkezi var, trafiği kilitliyor. 300 dönüm alışveriş merkezinin yaşayabilmesi için günde 150-200 bin insanın gelmesi gerekiyor. Sağlık merkezi olmasını istediğimiz bir yere günde 150-200 bin insanın gelmesi, hem kent hem de sağlık merkezi için kaldırılabilir bir şey değil.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.