Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kocaoğlu Ege Mahallesini gezdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kahramanlar bölgesinde Roman vatandaşların yoğun olarak oturduğu Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. Kocaoğlu, defalarca kırılan üstgeçit asansörünü bu kez çelik konstrüksiyondan yapacaklarını...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Kocaoğlu Ege Mahallesini gezdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kahramanlar bölgesinde Roman vatandaşların yoğun olarak oturduğu Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. Kocaoğlu, defalarca kırılan üstgeçit asansörünü bu kez çelik konstrüksiyondan yapacaklarını söyledi. Başkan ayrıca, kentsel dönüşüm çalışmalarında kısa sürede hızlı mesafe aldıklarını ve Akıncılar Karayolu Altgeçidi’ni yüzde 90 oranında tamamladıklarını açıkladı.

Kahramanlar ile Ege Mahallesi’ni birbirine bağlayan Akıncılar Mahallesi yaya üstgeçitinde kapalı asansörlerin yenileneceğini ve çelik konstrüksiyondan üretilen, paslanmaz çelik saç kaplı kapılarla değiştirilerek hızla servise alınacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Asansörün yeniden kırıldığını haberini alınca, ilgili arkadaşları arayıp sordum. Gelen bilgi beni çok üzdü. 62 üst geçidimizde 78 kez asansör kapı panel camı kırılmış, sayısız elektronik ve mekanik asansör parçası zarar görmüş. Artık buna bir son verelim, İzmirliler olarak İzmir’in malına sahip çıkalım. Bitsin artık bu vandalizm” dedi.

'ÖRNEK DÖNÜŞÜM OLACAK'

Ege Mahallesi ziyareti sırasında vatandaşların kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını da cevaplayan Başkan Aziz Kocaoğlu şunları söyledi: “7 hektarlık alanda yerinde dönüşüm için çalışıyoruz. Önce mevcut durum tespiti yaptık. 591 yapının ölçümünü tamamladık. Tapu bilgilerini alarak veri tabanını oluşturduk. Bu arada imar planı, mimari proje ve kentsel tasarım projeleri için hizmet alımını da gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, oluşturulan danışma kurulu gözetiminde sürdürülüyor ve tamamlanma aşamasına gelindi. Ege Mahallesi’nin örnek bir yerleşim merkezi olması için elimizden geldiğince ve süratle çalışıyoruz.”

Başkan Kocaoğlu, mahalle turunun ardından, yapım çalışmaları süren Akıncılar Karayolu Altgeçidi’nde de incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, yağmur suyu drenaj çalışmalarının devam ettiği alt geçidin yüzde 90 oranında tamamlandığı müjdesini de verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.