Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Kocamaz: Allah'ın izni ile Mersin'de seçimi alacağız

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de büyükşehir belediyesini kazanacaklarını iddia etti. Kocamaz, "Allah'ın izni ile Mersin'de seçimi alacağız." şeklinde konuştu.MHP Mersin...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Kocamaz: Allah'ın izni ile Mersin'de seçimi alacağız
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de büyükşehir belediyesini kazanacaklarını iddia etti. Kocamaz, "Allah'ın izni ile Mersin'de seçimi alacağız." şeklinde konuştu.

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhanettin Kocamaz Silifke'de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Burhanettin Kocamaz ile birlikte; MHP Silifke Belediye Başkan Adayı Bayram Ali Öngel, MHP Silifke İlçe Başkanı Özer Özel, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, partililer katıldı.

Başkan Kocamaz, kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimler sonrasında Türkiye genelinde 16 olan büyükşehir belediyesi sayısının 30'a yükseleceğine dikkati çekerek, "Hali hazır 16 tane büyükşehirimiz varken, nüfusu 750 bini geçen bütün iller 'büyükşehir' statüsünü alındı ve dolayısıyla 2014 yılı 30 Mart'ından itibaren tüm Türkiye'de 30 tane büyükşehir olacak. Tabiî ki Mersin’de büyükşehir olduğu için valilik sınırı büyükşehir sınırına örtüştürülmüş durumda. Büyükşehir statüsüne kavuşan bütün illerde, köyler mahalle haline, beldeler mahalle haline dönüşüyor. Yine ilçelere bağlı mahallelerle birlikte tüm il büyüksehrin sınırları içerisinde dolayısıyla, bu statüsü Mersin genelinde 13 ilçede ve bir büyüksehirde yerel seçim yaşanacak. Ayrıca tüm mahallelerde de muhtarlık seçimi yapılacak. Tabi böyle bir aşamaya niye geldi. Bu aşama aslında gelecekte gidilmesi düşünülen, Türkiye’deki eyalet sisteminin altyapısını oluşturuyor. Yani bu uygulama eğer bu iktidar ülkede yönetime devam edecek olursa, belki bir tek bu seçimde uygulanır. Bundan sonra yeni bir olgu önümüze çıkartılabilir. Bu sefer büyükşehirler birleştirilerek o amaçladıkları Amerika’nın, AB’nin dayattığı eyalet sistemine dönüşebilir. Yalnız şunu belirtme de fayda var. Dünyada böyle uygulanmış, oluşmuş bir eyalet sistemi yok. Çünkü eyalet sistemiyle yönetilen birleşik devletlerde, beylikler, derebeylikler bir araya gelir, yani parçalar birlesir, bir bütünü oluşturur. Ama bizde maalesef üniter yapı parçalanarak, üniter yapı bölünerek eyalet sistemine gidilmektedir ki, bu eşyanın tabiatına aykırıdır." dedi.

Mersin ve ilçelerinde kendisine gösterilen ilgiye teşekkür eden Başkan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz aylar önce 'aday adayıyız' diyerek yola çıktığımızda MHP sevgisini gözlemiştik. Ama bugün bakıldığında, her gidilen yerde büyük bir sevgi ve ilgiyle karışlanıyoruz. Size söylememin uygun olmayacağı bir çok siyasi partiden partimize katılmak isteyenler var. Hal böyle olunca, MHP’ye doğru bir akım oluşuyor. Bugün 30 Mart olsa, Mersin’i MHP’li bir belediye yaparız. Ama önümüzde 5 ay gibi bir süreç var. Bu 5 ay boyunca kervanımızı her geçen gün genişletmek için çalışacağız. Mersin kazan, biz kepçe gezmediğimiz görmediğimiz, sıkmadığımız el kalmayacak. Allahın izniyle Mersin’de seçimi alacağız.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.