Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Karalar: Kentsel dönüşümde önceliğimiz merkez mahalleler

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Barbaros Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Mardin Kıraathanesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Karalar, yoğun ilgiyle karşılaştı. Barbaros gibi içte kalan...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Karalar: Kentsel dönüşümde önceliğimiz merkez mahalleler
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Barbaros Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Mardin Kıraathanesinde vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başkan Karalar, yoğun ilgiyle karşılaştı. Barbaros gibi içte kalan mahallerin sorunlarının çözümü için kentsel dönüşümün şart olduğunu belirten Karalar, yerinde dönüşüm olmadan bu sorunların çözümünün çok zor olacağını söyledi. Karalar, "Özellikle Havuzlubahçe, Mirzaçelebi, Sucuzade, Yenibey, Dağlıoğlu ve Hurmalı gibi mahaller Adana'nın merkezi ve buraların önemli sorunlar var. Bu problemlerin kalıcı çözümü ancak kentsel dönüşüm ile olur. Önceki belediye başkanı Barış ve İsmetpaşa mahallerinde kentsel dönüşümü başlattı. Elbette o mahallerinde ihtiyacı var ancak bu bölgelerin acili yeti daha fazla. Bizim önceliğimiz bu bölgeler olacak zaten talimatı da verdim. 5 yıllık dönemimde buranın sorunlarını çözüp kentsel dönüşümü yapmayı çok istiyorum." şeklinde konuştu.

Şu andaki kentsel dönüşüm uygulamasının Adana'nın yapısına uymadığını belirten Başkan Karalar yapılacak hizmetin yerinde dönüşüm olduğunu söyledi. Karalar, "Adana'nın yaşam tarzı diğer illere göre biraz daha farklı. Burada bir komşuluk ilişkisi var. İnsanlar birbirinin evine gider, sohbet eder, kahvehaneye gidip dertleşmek ister. Bizler dönüşümü yaparken bu komşuluk ilişkilerini bozmayacağız. Yapacağımız dönüşüm yerinde dönüşüm olacak. Kimseyi yerinden yurdundan etmeden sosyal donatıları fazla yaşanılabilir binalar inşa edeceğiz." dedi.

ADANA MÜTEAHHİTLERLE ÇALIŞILACAK
Adana'nın en büyük sorunlarından birinin işsizlik sorunu olduğunu belirten Karalar, hayata geçirilecek projelerde Adanalı müteahhitlerin tercih edileceğini ve bu şekilde istihdama da önemli bir katkı koyacaklarını söyledi. "Adana'nın önemli sorunları var. Bu sorunların en başında işsizlik sorunu geliyor. Biz kentsel dönüşümü TOKİ ile değil Adanalı müteahhitlerle yapıp istihdama katkı koymak istiyoruz. Resmi işsiz sayısı Türkiye ortalamasının 2 misli... Bizler bu işi Adanalı müteahhitlerle yaparsak kentin ekonomisine de istihdamına da katkı koyarız" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.