Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Ercengiz: Basın mensuplarının daha özgür olduğu bir Türkiye umut ediyorum

Burdur'un CHP'li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, basın mensuplarının daha özgür olduğu bir Türkiye umut ettiğini söyledi.Burdur Belediye Başkanlığı, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili toplantı düzenledi. Burdur Belediyesi İstasyon...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Ercengiz: Basın mensuplarının daha özgür olduğu bir Türkiye umut ediyorum
Burdur'un CHP'li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, basın mensuplarının daha özgür olduğu bir Türkiye umut ettiğini söyledi.

Burdur Belediye Başkanlığı, 24 Temmuz Basın Bayramı ile ilgili toplantı düzenledi.
Burdur Belediyesi İstasyon Çay Bahçesi'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya, ulusal ve yerel basının temsilci ve muhabirlerinin yanı sıra internet medya sorumluları da hazır bulundu. Kahvaltının ardından Basın Bayramı dolayısı ile açıklamalarda bulunan Burdur'un CHP'li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, basına yapılan sansür ve basın mensuplarının özgürlüklerinin ellerinden alınmasına değindi. Başkan Ercengiz, "Basının sansürsüz olduğu, basın mensuplarının daha özgür olduğu, vatandaşın haber alma hakkını en iyi şekilde vatandaşa teslim eden basın mensuplarının hakkının verildiği bir Türkiye'de olmak umudu ile önümüzdeki günlerin, en azından yeni gelişmelerin Türkiye için iyi olmasını umut ediyorum." diye konuştu.

Son günlerde kaygı ile izlenen güvenlik problemleri ve siyasi belirsizliğe de değinen Başkan Ercengiz, "Güvenlik problemleri ile boğuşan Türkiye, siyasi belirsizliğin yanında uluslararası tehditleri de malesef üzerinde hissediyor. Şehit, yaralı ve saldırı haberleri oldukça kaygı verici. Terörü lanetliyoruz. Hiçbir insanın her ne gerekçe ile olursa olsun yaşama hakkı elinden alınmamalı. Bir an evvel bu siyasi belirsizliğin giderilerek, yol haritası belirlenerek, vatandaşlarımızın güven içinde korkususuz, vandaşlalık haklarını yaşayabildiği özgür bir ülkede yeniden ihsas edilmesini yürekten temenni ediyorum." sözlerini kaydetti.

Burdur'da birçok çalışma yaptıklarını, en çok dikkati de Burdur Gölü'ne çektiklerini kaydeden Ercengiz, son zamanlarda da Burdur'un Mavi Bayrak Ödüllü Salda Gölü'ndeki çalışmaların da ulusal basına yansıdığını, göllerle ilgili destek ve çalışmalara vatandaşların da katkılarını devam ettirmelerini talep etti. İstasyon Caddesi'nin Burdur'a marka bir cadde olarak, gezi yolu olarak vatandaşlara kazandırılacağını, bir tarafın neredeyse bittiğini, caddenin diğer tarafına da çalışma yapacaklarını anlatan Ercengiz, şunları dile getirdi: "Burdur'da yapacağımız çalışmalar, sadece bir cadde ile sınırlı kalmayacak. Her alanda çalışma yapacağız. Ramazan ayındaki Gönül Sofraları'nda 35 bin vatandaşımızın dertlerini yakından dinleme imkanı bulduk. Gençlerin sevdiği sanatçılara önem verirken, her kesime hitap eden sanatçıları da ilimize getirdik. Yakın zamanda sünnet şöleni ve ulusal takvime aldırmaya çalıştığımız, bu yıl ilki yapılacak olan Motor Sporları Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Jetski ve Flyboard yarışmaları, 28-30 Ağustos'ta yapılacak. Ayrıca Burdur 17-20 Ağustos tarihlerinde Uluslararası Satranç Turnuvası'na ev sahipliği yapacak."

Başkan Ercengiz, 31 Temmuz'da Şehir Kulubü'nün açılışının olacağını, açılışa rock müzik sanatçısı Yaşar Kurt'un geleceğini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.