Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan, direksiyon başında faaliyetlerini anlattı

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, içerisinde gazetecilerin bulunduğu minibüsün direksiyonuna geçti ve gazetecileri mahalle mahalle gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yol konusunda büyük eksiklikler olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2015 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan, direksiyon başında faaliyetlerini anlattı
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, içerisinde gazetecilerin bulunduğu minibüsün direksiyonuna geçti ve gazetecileri mahalle mahalle gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yol konusunda büyük eksiklikler olduğunu ifade eden Saygılı, sene sonuna kadar eksikliklerin büyük bir kısmını bitireceklerini müjdeledi. Saygılı, “10 mahallede, 10 ekiple gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

Kırıkkale Belediyesi 10 ayrı ekiple, 10 ayrı mahallede yol yapım ve bakım çalışmaları sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Yenimahalle 157 sokak tamamı sathi kaplama, Gündoğdu Mahallesi 36 sokak, 7 caddenin tamamı sathi kaplama, Yuva Mahallesi 28 sokak tamamı sathi kaplama, Bağlarbaşı Mahallesi 32 sokak tamamı sathi kaplama, Osmangazi Mahallesi 27 sokak tamamı sathi kaplama, Selim Özer Mahallesi 35 sokak tamamı sathi kaplama yapıldı.

Öte yandan, Yuva Mahallesi'nde sathi kaplama, Bağlarbaşı Mahallesi'nde sathi kaplama, Karşıyaka Mahallesi'nde kilit parke döşeme, Gündoğdu Mahallesi'nde kilit parke döşeme, Sanayi Mahallesi ve Kurtuluş Mahallesi'nde kilit parke döşeme çalışması, Çalılıöz Mahallesi'nde BSK yama çalışması, Yaylacık Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi'nde BSK kaplama, Çalılıöz Mahallesi 250 sokakta kilit parke çalışması ve altyapı çalışması, Osman Gazi Mahallesi Deryadil Sitesi mevkiinde kaldırım ve sathi kaplama altyapı reglaj çalışmaları ise devam ediyor.

Gezi sırasında gazetecileri Adnan Menderes Parkı’nda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Saygılı, “Bu park uzun zamandır atıl bir vaziyetteydi. Yerleşimi bakımından güzel bir alanda yer alıyor. Burada yenileme çalışmalarımız var. Bir şelale tasarlanıyor. Üst kısma da Kırıkkale’nin tamamı gözükecek şekilde bir gözetleme kulesi gibi bir şey planlıyoruz.” dedi.

Gezinin ardından Başkan Saygılı, gezi programında Fen İşleri Müdürlüğü’nün sadece yol yapımı ile ilgili çalışmaların yer aldığını hatırlatarak, “Kilit parke ve asfalt çalışmalarında 10 ayrı ekibimiz çalışıyor. Yağış olmasına ve geciktirmesine rağmen bu senenin programını tamamlayacağız. Biz çevreden dış mahallelerden başladık. Yuva, Selim Özer Sanayi, Gündoğdu, Bağlarbaşı gibi mahallelerden başladık. Yol ile ilgili eksiklikler çok. Eksikliklerin tamamını gidermeye gayret edeceğiz. Tamamının bu sene bitmesi mümkün değil. Fiziki şartlarda da mümkün değil, çünkü çok fazla eksiğimiz var. Büyük bir çoğunluğunu bu sene hallederiz diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Ekiplerin sadece yol yapımına yoğunluk vermediğini sözlerine ekleyen Saygılı, “Fen İşleri ekipleri kanal ve su da rutin olarak devam eden çalışmaları var. Sellik ile ilgili yeni hatlar yaptık. Yaşanılan sel olayları bizlere tecrübe kazandırdı. Millet Caddesi ve Alparslan Pehlivanlı Caddesi’nde sellikler yaptık. Altyapı çalışmaları kolay çalışmalar değil. Birdenbire bitmesi de mümkün değil. Bugün gördüklerimizin tamamı yeni şeyler değil. Geçmişte yapılmış ve yıpranmış olanların yeniden yapılmasıdır. Biz bugün sizlere yeni yani ham yolları gösterdik. Bundan sonraki gezilerimizde park bahçeler çalışmaları ve yeni projelerin çalışmalarını gezdireceğiz. Kırıkkale’nin mevcut ve rutinin haricinde yeniliklere çok ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Bir yılı değerlendirme toplantısında detayları paylaşılan projelerin hayata geçmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade ederek, bu projelerden Terminal-Kayseri Kavşağı olarak adlandırılan kavşakta çalışmaların başladığını söyledi. Köprülü kavşak projesinin 2 yıllık bir çalışmanın sonunda tamamlanacağına işaret eden Saygılı, bu süre içerisinde ulaşım anlamında sıkıntıların yaşanabileceğine dikkat çekti.

Saygılı şöyle devam etti: “Bunun haricinde hemzemin geçitlerle ilgili 3 tane büyük kavşak projemiz var. Karşıyaka Kavşağı, İtfaiye Kavşağı ve birisi de MKE girişin bulunduğu bölgedeki kavşak. Bunların üçü de trafiğimizi rahatlatacak çalışmalar. Bunlarla ilgili olarak geldiğimiz nokta; proje ve altyapı çalışmaları bitirdik. Bunlar Devlet Demir Yolları ile birlikte yürütülen projelerdir. Demir Yolları’nda proje etüt kısmına gelindi. Bu yıl içerisinde ihaleye çıkar düşüncesindeyiz.”

Şehrin beklediği projelerin başında MKE arazileri ile ilgili projelerin yer aldığını söyleyen Saygılı, şu bilgileri verdi: “MKE ile anlaşma sağlandı. Biz MKE’deki yönetime verecek olduğumuz lojmanların yapımı ile ilgili olarak proje ihalesine çıkıyoruz. İller Bankası kredimiz onaylandı. 60 milyon lira bir kredi onaylandı. MKE’den devralacağımız arazilerin içerisinde bizi ilgilendiren en önemli kısım şehrin merkezinde 40 dönümlük bir park alanı projelendirdiğimiz alandır. Bu projeyi yakın zaman içinde tamamlarsak, şehrimizin en büyük eserlerinden bir tanesi olacak. İnşallah bu projenin temel atımında da, bitiminde de beraber oluruz.”

Yaylacık Karakolu’nun yan tarafında yıkılan lojman arazilerinin yerine 3 bin metrekarelik park projesi olduğunu açıklayan Saygılı, “Yapım ihalesine çıkacağımız ilk projemiz bu olacak. Onun tam karşısında Nur Geçit’in yanında eski tarihi taş konakların bulunduğu bir sokak yapacağız. İçerisine birkaç satış noktası olacak ama büyük çoğunluğu kafeterya ve lokanta tarzında yer alacak. Proje ihalesine çıkılacak. MKE Lojmanlarının yapımına çabuk bir şekilde başlamak istiyoruz. Çünkü lojmanlar tamamlanınca şuan kullanılan alanların da boşaltılması sağlanacak. Hazırlığını yaptığımız birçok proje var. Ancak biz yapımına başlanılacak projeleri burada açıklıyoruz. Gücümüz yettiğinde hepsini yapmaya çalışacağız.” diye sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.