Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Çoban: Engellilerin hayatı belediyenin projeleriyle kolaylaştı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engelli bireylerin sosyal yaşama kazandırılması konusunda büyük çaba gösterdiklerini söyledi. ‘3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulunan Çoban, engellilere yönelik...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Çoban: Engellilerin hayatı belediyenin projeleriyle kolaylaştı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engelli bireylerin sosyal yaşama kazandırılması konusunda büyük çaba gösterdiklerini söyledi. ‘3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’ nedeniyle açıklamalarda bulunan Çoban, engellilere yönelik eğitim, ulaşım, sağlık ve sportif faaliyetler konusunda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Başkan Çoban, “Bugüne kadar toplam 330 akülü araç ve 129 tekerlekli sandalye dağıttık. Ayrıca şehrimizin bir noktasında akülü araç şarj dolum istasyonu kurularak, engelli bireylerin hizmetine sunuldu. Görme engelli bilgisayar kursundan 50, işitme engelli bilgisayar kursundan 8 ve tüm engelli gruplarına yönelik İngilizce kursundan 40 engelli vatandaşımız yararlandı. Sertifika almaya hak kazandı.” dedi.

Engelli memur alımı için açılan hazırlık kurslarından 55 engellinin faydalandığını, bunların dışında, zihinsel çocukların ailelerine psiko-sosyal destek eğitimi, işitme engellilerin ailelerine işaret dili ve işitme cihazı eğitimi, görme engellilere bağımsız hareket eğitimi verildiğini kaydetti. İhtiyaç sahibi 78 engelli vatandaşa 3 ayda bir gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımı yapıldığını belirten Çoban, engellilerin kışlık yakacak ihtiyaçlarını da yine belediye tarafından karşılandığını anlattı.

Şehirde engellilerin rahatça dolaşmaları için özel olarak üretilen kılavuz bitim taşlarını kaldırımlara döşediklerini ifade eden Çoban, görme engelli 10 sporcuya, atletizm, bahçe ve futsal spor alanlarında zihinsel engelli 35 sporcuya destek verdiklerini dile getirdi.

Burhanettin Çoban, kültürel faaliyetlerle engellilerin motivasyonun sağlandığını ifade ederek, bunun yanında sağlık taramasıyla birlikte kamusal işlemlerinde öncelik tanınması gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.