Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Çerçioğlu, yeni jeotermal sahaya karşı çıktı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın, Aydın’da 36 yeni Jeotermal sahası için ihaleye çıkmasına karşı çıktı. Aydın’da tarım alanlarının yok...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Çerçioğlu, yeni jeotermal sahaya karşı çıktı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın, Aydın’da 36 yeni Jeotermal sahası için ihaleye çıkmasına karşı çıktı. Aydın’da tarım alanlarının yok edildiği için bu sahaların jeotermal alan olmasına karşı olduklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yasal yollara başvuracaklarını ifade etti.

Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın, Aydın’da 36 jeotermal saha için ihaleye çıkması ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu açıklama yaptı. Çerçioğlu, şunları kaydetti: “Aydın il sınırları içerisindeki Jeotermal tesislerinin tarım alanları ve çevreye verdiği zararların iyice tartışılır hale geldiği son günlerde, yeni 36 adet jeotermal sahanın ihaleye çıkılmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Son olarak ihaleye çıkılacak 36 adet Jeotermal Saha özellikle zeytin tarımının yapıldığı bölgelerde yer almaktadır. Söz konusu bölgelerdeki zeytin üretiminin ve tarımsal alanların bu tesislerden olumsuz etkileneceği aşikardır.

Özellikle Ziraat Odaları, Jeotermal tesislerin bor içeriği yüksek suları tarımsal alanlar ve çevreye enjekte etmesi ile Aydın tarımının özellikle de incir üretiminin bitme noktasına yaklaştığına dikkat çekmişti. Aydın Tabipler Odası da Jeotermal tesislerinden çıkan ağır metalli suların tarımsal sulamada kullanılması ile Aydındaki kanser vakalarında son yıllarda artış olduğunu belirtmişti. Aydın’da yaşayan vatandaşlarımızın sağlığı bizler için her şeyden önce gelmektedir. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan bu yanlış uygulamaya karşı tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı Aydın kamuoyuyla paylaşırız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.