Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Atalay: 4,5 yılda Bingöl hizmetin her türünü gördü

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile 'moral, motivasyon ve değerlendirme toplantısı' düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Atalay: 4,5 yılda Bingöl hizmetin her türünü gördü
Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, memurlar, işçiler ve şirket personeli ile 'moral, motivasyon ve değerlendirme toplantısı' düzenleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Belediye çalışanlarının Kurban Bayramı'nı tebrik eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, ''Allah'a hamdolsun ki beni sizlere ve Bingöllülere karşı yalancı çıkarmadı. Çok şükür, 29 Mart 2009 seçimlerinde vadettiklerimizin yüzde 90'ını gerçekleştirdik.'' ifadelerini kullandı. Başkanlık sürecinde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Atalay, ''Bingöl'ün tüm altyapısı yüzde 95 oranında yenilenmiştir. Bugün 550 kilometresi bitmiş durumdadır. Kalan kısım ise 1 -2 ay içerisinde bitirilecektir. Bingöl inşallah 40 yıllık sorununu çözerek, gelecek 50 yılına çok rahat bir adım atmış olacak. Çevresel problemler açısından 25 yıldır yanan şehir çöplüğü vardı. 10 belediyeden müteşekkil Bingöl Belediyeleri Çevre Hizmetleri Birliği (BİNÇEVBİR) tarafından yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi ile kentin büyük bir sorunu olan çöp depolama işi çözüme kavuştu. Hamdolsun, Temmuz ayının başından itibaren çöpler yeni tesiste depolanmaya başlandı. '' dedi.

Bingöl'ün çevresel sorunlardan bir bir kurtulduğunu ifade eden Atalay, ''40 yıldır derelere ve ovaya akan kanalizasyon atığı Atıksu Arıtma Tesisi'nde arıtılarak ovaya temiz su olarak deşarj ediliyor. Atıksu Arıtma Tesisimiz mekanik sistemi açısından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde örnek gösterilebilecek bir tesisdir.'' diye konuştu. İnönü Mahallesi'nde Bingöl Belediyesi ile TOKİ işbirliği ile yapılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin örnek gösterilecek bir proje olduğunun altını çizen Başkan Atalay, sözlerine şöyle devam etti: ''Alanda bulunan 516 hak sahibinin yüzde 92'siyle uzlaşma sağlanarak daire sözleşmesi imzalandı. Yüzde 8'inin de kamulaştırma bedelleri ödendi. Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarımız son hızla devam ediyor. 1971 Bingöl depreminin izlerinin yok olmaya başladığı alanda artık yeni binalar yükselmeye başladı. İnönü Mahallesi'nde 142 bin metre karelik alanda yeni bir kent kuruluyor. 1376 konutun yapılacağı alanda Bingöl Belediyesi hizmet binası, sosyal tesis, cami, okul, alışveriş merkezi, açık otoparklar, yeşil alanlar, çocuk oyun bahçeleri, spor alanları ile Bingöl'ün en modern sitesi ve yaşam merkezi oluşacak. Ayrıca proje kapsamında Bingöl Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Karayolları Tesisleri de inşa edilecek. Projenin yapım ihaleleri 2 bölüm halinde gerçekleştirildi. İnşaat çalışmaları başladı. Projenin toplam yaklaşık maliyeti 200 milyon liradır. Bu proje Bingöl'ün yüz akıdır.''

Bingöl Belediyesi ile TOKİ tarafından yapılan İnönü Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarından sonra Kültür Mahallesi'nde de 151 bin metre kareyi kapsayan alanda Kentsel Dönüşüm Projesi yapılacağını ifade eden Başkan Atalay, ''Bingöl Belediyesi ve TOKİ arasında karşılıklı olarak imzalanan ön protokol sonrası çalışmalar hızlandırılarak, değerleme ihalesi yapıldı. Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile birlikte Bingöl'de 1971 depreminin izleri tamamen silinecek. Şu anda Bingöl'ün en çok özlemle beklediği üst yapı çalışmalarında da 3 aylık bir çalışma sonrasında yüzde 40'ı geçen bir çalışma tamamlanmış olup, yıl sonuna kadar ciddi oranda yapım gerçekleşecektir.'' şeklinde konuştu.

Atalay, ''Türkiye’nin belki hiçbir belediyesinde bu kadar çalışma eş zamanlı bir şekilde yürümüyor. Kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu şebekeleri ve isale hatları ile 16 bin metre küplük 4 yeni depo, üst yapı, düzenli çöp depolama alanı, atıksu arıtma tesisi, kentsel dönüşüm, parklar ve diğer çalışmaları eş zamanlı yürütüyoruz. Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyunda şu an itibari ile yüzde 95'i geçmiş durumdayız. Yapılan çalışmalarda hizmeti herkese eşit götürdük, politik davranmadık. Bingöl, burada yaşayan herkesin. Bingöl bizim ortak değerimiz.'' diye konuştu.

Yapılan yatırımların büyük bir kısmının Bingöl Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarından karşılandığını hatırlatan Atalay, ''Yapılan çalışmaların bitmesi ile birlikte Bingöl, gerçek anlamda bir şehir olma vizyonuna kavuşacak. Yaptığımız işlerin toplam maliyeti 175 milyon liradır. İhalelerimizdeki tenzilat ortalamamız yüzde 45-50 oranında. Türkiye'nin belki de hiçbir kurumunda bunu göremezsiniz. 3 Nisan 2009 tarihinde göreve geldiğimizde Bingöl Belediyesi'nin gelir bütçesi 2008 yılı sonu itibariyle 18 milyon 270 bin liraydı. 2013 yılının ilk 6 ayında 25 milyon 500 bin lira gelirimiz oldu. Hedefimiz 2013 yılı sonu itibariyle 50-55 milyon lira.'' dedi.

Şehrin imar planını komple ihaleye çıkardıklarını söyleyen Atalay, ''Yenimahalle, Mirzan, Yeşilyurt, Bahçelievler, Kaleönü ve diğer mahallelerde ve yeni mücavir alana göre imar planları yeniden düzenlenecek. İhalesini gerçekleştirdik. İmar planımız 30 Mart 2014 tarihine kadar bitecek. O mahallelerde eski yapılar yıkılarak yeni yapılar yapılabilecek.'' diyerek sözlerini tamamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.