Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Kretschmann’dan dinlerarası diyalog vurgusu

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) Konstanz şehrinin Ruhaniler Meclisi’nin (konsil) kuruluşunun 600. yıl konuşmasında farklı din mensupları arası diyalogun önemine değindi. Başbakan, diyalogun...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2014 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2014 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti Başbakanı Winfried Kretschmann (Yeşiller) Konstanz şehrinin Ruhaniler Meclisi’nin (konsil) kuruluşunun 600. yıl konuşmasında farklı din mensupları arası diyalogun önemine değindi. Başbakan, diyalogun insanlar arası münasebetler için günümüzde de çok önemli bir yerinin olduğunun altını çizdi.

Günümüz dünyasında Konstanz Konseyi’nin kültürler ve dinlerarası diyalog için herkese hala bir ilham kaynağı olabileceğine dikkat çeken Başbakan Kretschmann, bu bağlamda tekrar geçmişe dönülerek kilise ruhbanlarının 600 sene önce şiddet ve savaşa karşı verdikleri mücadelelerinin tekrar hatırlanmasının faydalı olacağını söyledi.

Yapılan etkinlikte Konsey’in ayrıca "çığır açan etkisi"ne dikkat çekildi. Ayrıca Baden Eyalet Müzesi’nde konuyla ilgili bazı önemli eserler 21 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek. Konstanz Ruhaniler Konseyi, 1414-1418 yılları arasında konseye ismini verdiği şehirde bir araya gelerek Katolik Kilisesi’yle ilgili reformları başlatmışlardı. Toplantı ayrıca Katolik Kilisesi'nin bütünlüğünü korumak adına ayrı bir önem taşıyordu. Katolikler açısından önemli olan bu gün Konstanzlılar tarafından beş yıldır coşkuyla kutlanıyor.

Başbakan Kretschmann dinlerarası diyalogun önemine farklı platformlarda da dikkat çekmişti. Geçtiğimiz Rottenburg Katolik Akademisi tarafından düzenlenen bir devlet, kilise ve dini teşkilatlar arasındaki ilişkilerin ele alındığı sempozyumda da dinlerarası diyalogun önemini vurgulamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.