Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro Başkanı Köroğlu: Avukatlara karşı şiddet her geçen gün artmakta

Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, “Yargının kurucu unsuru olan ve vatandaşın vekili olan, kamu hizmeti yaptığı yasalarda derç edilmiş avukatlar üzerindeki sosyal, ekonomik ve siyasi kuşatma devam etmekte, avukatlara karşı şiddet...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2015 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2015 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baro Başkanı Köroğlu: Avukatlara karşı şiddet her geçen gün artmakta
Çankırı Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, “Yargının kurucu unsuru olan ve vatandaşın vekili olan, kamu hizmeti yaptığı yasalarda derç edilmiş avukatlar üzerindeki sosyal, ekonomik ve siyasi kuşatma devam etmekte, avukatlara karşı şiddet her geçen gün artmaktadır.” dedi.

Baro Başkanı Köroğlu, yeni adli yılın açılışı nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı. Köroğlu açıklamasında, “Yeni bir Adli yılın başlangıcındayız. Bu başlangıca iyi dileklerden ziyade eski adli yıllardan ders alarak başlamak toplumun her kesiminin malumudur. Yeni dediğimiz bu adli yılın gerçekten yeni olabilmesi için yargının, hiçbir kuşkuya yer vermeyecek şekilde adalete ve hakka yönelmesi, topluma karşı silah olmadan öte vatandaşların ve onların özgürlüklerinin güvencesi olması gerekir.” dedi.

Avukatlara karşı şiddetin her geçen gün artmakta olduğuna dikkat çeken Köroğlu, “Önceki yıllarda yapılan uygulamalar yüzünden hukuka olan güven yapılan anketlerde maalesef çok düşmüştür. Vatandaşın hukuk sistemimize tam manasıyla güvenmesi açısından, resimden ziyade resmin çerçevesini iyi belirlemeli tüm hak ve özgürlüklerimiz eksiksiz olarak güvence altına alınmalıdır. Yargının kurucu unsuru olan ve vatandaşın vekili olan, kamu hizmeti yaptığı yasalarda derç edilmiş avukatlar üzerindeki sosyal, ekonomik ve siyasi kuşatma devam etmekte, avukatlara karşı şiddet her geçen gün artmaktadır. Hakim ve savcılarımızın çalışma şartları ortadadır. Odaları basılmakta sırf bu sıfatlarından ve baktıkları davalardan dolayı şehit edildiklerine üzülerek şahit olmaktayız. Tüm bunlara rağmen kendimizden vazgeçsek de hukuk devletini yaşatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü; hukuk ve bağımsız yargı, hem siyasetin ve devlet yönetiminin ve hem de vatandaşların en temel ve vazgeçilmez güvencesidir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.