Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro Başkanı Çıtırık: Uygurlara yapılanlar insan hakları ihlali

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde Uygurlara uygulanan asimilasyon, baskılar, düşünce ve inanç özgürlüğüne getirilen kısıtlamaların insan hakları ihlali olduğunu söyledi.Çıtırık,...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çin’in Şincan Uygur özerk bölgesinde Uygurlara uygulanan asimilasyon, baskılar, düşünce ve inanç özgürlüğüne getirilen kısıtlamaların insan hakları ihlali olduğunu söyledi.

Çıtırık, yaptığı açıklamada Uygurlara yönelik Çin Halk Cumhuriyeti’nin uygulamalarının asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Çıtırık, yıllardır devam eden baskı ve asimilasyon karşısında dünyanın sessizliğe büründüğünü, yaşananların görmezden gelindiğini ifade etti. İnançları ve kimlikleri nedeniyle dünyanın neresinde olursa olsun her türlü ayrımcılığa karşı olduklarını belirten Çıtırık, “Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere evrensel kurumları ve TBMM'yi göreve çağırıyoruz. Bu vahşetin son bulması için üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini bekliyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.