Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baro Başkanı Çıtırık: Kadına bakış değişmedikçe daha çok canlar yanar

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınma Evi Derneği'nin konuğu oldu. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Çıtırık, kadın...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Baro Başkanı Çıtırık: Kadına bakış değişmedikçe daha çok canlar yanar
Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınma Evi Derneği'nin konuğu oldu. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Çıtırık, kadın olgusuna bakış ve zihniyet değişmedikçe daha çok canların yanacağını vurguladı.

Türkiye’de kadına yönelik şiddetin boyutlarının sadece 3. dünya ülkeleriyle sınırlı olmadığını belirten Çıtırık, şöyle devam etti: "Kadın hakları konusunda önemli gelişmelere imza atan ülkelerde bile, kadına yönelik şiddet giderek artıyor. Türkiye'de 2014 yılında 142 kadın taciz ve tecavüz şikayetinde bulundu. 202 kadın fuhşa zorlandığı sebebiyle emniyet güçlerine sığındı.” dedi. Fiziksel şiddetin yanında kadına uygulanan manevi şiddetin de çok fazla olduğunu vurgulayan Çıtırık, "Türkiye'de kayıt dışı çalışan kadınların sayısı 4 milyondan fazla. İş arayanların sadece yüzde 26'sı iş bulabiliyor. Türkiye maalesef 'kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, fıtratına aykırı' diyen bir Cumhurbaşkanı var. Ayrıca, düzenlenen o toplantıda soru sormak isteyen bir kadın izleyicinin de yaka paça ağzı kapatılarak karakola götürüldüğünü de gördük. Türkiye'de kadın olgusuna bakış ve bu zihniyet değişmedikçe üzülerek söylüyorum; daha çok canlar yanar." diye konuştu.

Siyasi iktidarın maalesef durumu 'yasak savma' olarak gördüğünü ve samimi olmadığını ifade eden Çıtırık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde şiddet gören kadına yönelik Tıbbi Destek Birimi’nin kurulması gerektiğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.