Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Ticaret Odası aidat ödemeyen üyelerinin kaydını silecek

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, ilin şu anda 600 milyon dolar civarında ihracatı olduğunu belirterek, 2023 yılı için 1 milyar doların üzerini hedeflediklerini söyledi. Ermişler ayrıcaaidat ödemeyen 2 bin üyelerinin...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Ticaret Odası aidat ödemeyen üyelerinin kaydını silecek
Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, ilin şu anda 600 milyon dolar civarında ihracatı olduğunu belirterek, 2023 yılı için 1 milyar doların üzerini hedeflediklerini söyledi. Ermişler ayrıcaaidat ödemeyen 2 bin üyelerinin kaydının, 2015 yılı başından itibaren silineceğini bildirdi.

BTO Başkanı Ermişler, yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Oda aidatlarına da değinerek, 6 bin 250 üyeden sadece 4 bininin ticari faaliyet yürüttüğünü bildirdi. Oda aidatını ödememeleri ve herhangi bir ticari faaliyette bulunmamaları halinde 2 bini aşkın üyenin kaydının, önümüzdeki yılın başından itibaren silineceği uyarısında bulundu. Yaklaşık bin 800 üyenin aidat borcu olduğunu ifade ederek, "Torba yasadan bugüne kadar 380 üyemiz yararlanarak başvuruda bulundu. Bu rakamın, süre sonuna kadar artmasını bekliyoruz. Torba yasa, borçların ödenmesi için büyük bir fırsat. Tüm üyelerimiz, bunu ciddiyetle değerlendirmeli. Üyelerimiz ayrıca ticari faaliyetlerini sonlandırdıklarını sadece vergi dairelerine değil, nasıl ilk bize geliyorlarsa son olarak da bize gelerek üyeliklerini sildirmeli. Buna dikkat edilmeli." dedi.

Genel ve yerel ekonomiye ilişkin açıklamalarda da bulunan BTO Yönetim Kurulu Başkanı, Balıkesir'in 2023 yılı hedeflerini hakkında bilgi verdi. 2008 yılında yaşanan küresel ekonomik krizi hatırlatan Ermişler, "Bu kriz, 2009 yılında Türkiye'yi de etkiledi. Birçok ülkede ekonomik anlamda düşüş yaşanırken bizde ise artışlar oldu. Aynı şekilde Balıkesir'de de artışlar yaşandı. Balıkesir olarak ihracat hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında 1 milyar dolardır." ifadelerini kullandı.

İşsizlik oranları hakkında da bilgi veren Fahri Ermişler, Balıkesir'deki oranın Türkiye ortalamasına göre düşük olduğunu artardı. Özellikle fabrikaların kalifiye eleman bulmakta büyük zorluklar çektiğine dikkat çekerek, Balıkesir'in beyin göçü veren bir il olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.