Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Belediyesi işçilerine yüzde 30 zam yaptı

Balıkesir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre maaşlara yüzde 30 zam yapılırken sosyal ve eğitim yardımlarında da yüzde 50'ye varan artış oldu. Toplu iş sözleşmesi...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre maaşlara yüzde 30 zam yapılırken sosyal ve eğitim yardımlarında da yüzde 50'ye varan artış oldu.

Toplu iş sözleşmesi için düzenlenen tören, Balıkesir Belediyesi hizmet binası önünde yapıldı. Törene Belediye Başkanı İsmail Ok, Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Şube Başkanı Yüksel Özden katıldı. Burada konuşan Yurdakul, toplu sözleşmenin kendileri için bir amaç değil, araç olduğunu söyledi. Taşeronlaşmanın genişletilmeye çalışıldığını savunan Yurdakul, "Bunun için kıdem tazminatını monte edecekler. Bunun için patronlardan emir aldılar. Kıdem tazminatı, 'yük' denerek kaldırılmak isteniyor. Önümüzdeki günlerde bu gelecek. Kıdem tazminatı hayali kurduk, oğlumuzun damatlığı, kızımızın gelinliği bu dedik. Başımıza bir şey gelse ailemizin geleceği için kıdem tazminatı dedik. Elimizden alınıyor. Bunu alanlara karşı bir dik duruş sergilemeliyiz ve demokratik hakkımızı kullanmalıyız. Bizim iyi olmamız için Türkiye'nin her yerinin iyi olması lazım." şeklinde konuştu.

Başkan Ok ise hem işveren hem işçi olduğunu söyleyerek, "Kendimi hep öyle gördüm. Örgütsüz toplum kadar olumsuz bir yön yok. Örgütlere sahip çıkın. Örgütsüz toplum, örgütsüz çalışanlar bir sonbaharın akıbeti gibidir. Uluslararası taşeronlar, karteller hepimizi yutmak için bekliyorlar. Suriye ve Irak'ın halini görüyorlar. Önce kendi işimize, ülkemize sahip çıkacağız. Hepinizden memnunum, Balıkesir halkı olarak size teşekkür ediyorum. Anketlerde halk belediyeden memnun, bunda da sizin katkınız büyük. Alınterinin karşılığı asla ödenmez. Türkiye şartlarının çok üzerinde sizlerle sözleşme yapıldı. Bu güzellikleri sadece Balıkesir Belediyesi değil, diğer tüm kurum kuruluşlar da yapar." dedi.

Konuşmaların ardından üç başkan birlikte toplu iş sözleşmesini imzaladı. Sendika Genel Başkanı Yurdakul da Başkan İsmail Ok'a plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.