Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BAKAV'dan Türk sanat müziği konseri

Bafra Sosyal ve Kültürel Kalkınma Vakfı (BAKAV) Türk Sanat Müziği Korosu, 'Yaza Merhaba' konserlerinin 5’incisini düzenledi.BAKAV Türk Sanat Müziği Korosunun Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Yaza Merhaba’ seri konseri şef...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BAKAV'dan Türk sanat müziği konseri
Bafra Sosyal ve Kültürel Kalkınma Vakfı (BAKAV) Türk Sanat Müziği Korosu, 'Yaza Merhaba' konserlerinin 5’incisini düzenledi.

BAKAV Türk Sanat Müziği Korosunun Bafra Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen ‘Yaza Merhaba’ seri konseri şef Cemalettin Demir yönetiminde gerçekleşti. Türk sanat müziğinin dillerden düşmeyen eserleri, zaman zaman duygusal, zaman zaman ise alkışlarla salonu dolduran izleyicilerin de eşlik etmesiyle söylendi. Uşşak, Rast, Hüzzam, Hicaz, Mahur, Muhayyer Kürdi, Kürdi, Kürdi Hicazkâr ve Nihavend makamlarında Türk sanat müziğinin en güzel eserleri, solistler ve koro tarafından seslendirildi. 22 koro üyesi solist ve 24 orkestra ekibinin iki bölüm halinde görev yaptığı gecede sanatçılar yoğun alkış aldı.

Konserde Bafra Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Müdür Yardımcısı Osman Zeki Öğreten'in oğlu ve Şef Celalettin Demir'in ud öğrencisi, Cumhuriyet Ortaokulu, 7. sınıf öğrencisi Selimhan Öğreten hem uduyla bir açış müziği yaptı, hem de küçük yaşına rağmen solist arkadaşı Kıvılcım Özgün ile birlikte ‘Kim Derdi ki; seninle böyle ayrılık olmaz’ adlı şarkıyı başarıyla seslendirdi.

Kaymakam Halis Arslan ve Belediye Başkanı Zihni Şahin, ‘Yaza Merhaba’ TSM konserinin şefi Cemalettin Demir’e koro adına birer çiçek takdim ettiler. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, BAKAV Türk Sanat Müziği Korosu ile birlikte şarkı söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.