Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Bakan söz verdi ama tık yok'

Osmaniye Müteahhitler Derneği Başkanı Fettah Doğan, "Elektrikte en yetkili kişi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bizzat yanımızda Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ Adana bölge müdürüne 'Osmaniye’de sorun istemiyorum, müteahhitlerin...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Bakan söz verdi ama tık yok'
Osmaniye Müteahhitler Derneği Başkanı Fettah Doğan, "Elektrikte en yetkili kişi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bizzat yanımızda Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ Adana bölge müdürüne 'Osmaniye’de sorun istemiyorum, müteahhitlerin sorunları çözün' demesinin üstünden 1 yıl geçmesine rağmen tık yok." dedi.

Osmaniye Müteahhitler Derneği Başkanı Fettah Doğan, bürosunda yaptığı açıklamada, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ'deki TEDAŞ'a ait yüzde 100 oranındaki hissenin, 1 milyar 725 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi veren Enerjisa Elektrik Dağıtım AŞ'ye devrinden sonra sıkıntıların giderek arttığını belirtti. Daha önce Osmaniye’de yaptığı işlemlerin, özelleştikten sonra Adana’ya yönlendirildiğini hatırlatan Doğan, yaşadıkları sıkıntıları şöyle ifade etti: "TEDAŞ'la ilgili sıkıntılarımızın giderilmesi için birçok kapıyı çaldık. Önce iktidar partisinin il başkanına giderek sorunlarımızı anlattık. Çözüm bulamayınca Osmaniye Valisinin yanına gittik. Orası olmadı, Osmaniye Milletvekili Suat Önal’ın yanına gittik. Osmaniye’nin Tedaş sorunu ne olacak diye bir toplantı yaptık. Elektrik sorunu ne olacak dedik, Suat Önal 'halledilecek' dedi ama sorunumuz çözülmedi. Daha sonra sorunumuz halledilmeyince 50 -60 müteahhit birlikte Ticaret Odasında toplantı yaptık. Toplantı sonunda bölge müdürünü aradık, sorunumuzu söyledik, bize tamam çözülecek dedi. Aradan zaman geçti yine çözülmedi. Vali, iktidar partisinin il başkanı ve milletvekili Suat Önal çözemedi sorunlarımızı."

Çaldıkları her kapıda tamam denmesine rağmen sorunlarının bir türlü çözülmediğini ifade eden Doğan, şunları söyledi: "Sorunlarımız bir türlü çözülmeyince Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Osmaniye’ye geldiğinde şikâyetimizi AK Parti salonunda dile getirdik. Bakan bey, 'valiliğe gittim TEDAŞ’tan şikâyet, Kadirli’ye gittim TEDAŞ’tan şikayet, buraya geldim yine aynı şikayet, nedir bu sıkıntı' diye bize sordu. Biz de sıkıntılarımız bir bir anlattık, ne yaptıysak TEDAŞ’a sözümüzü geçiremedik. Bakan bey akşam saat 8'de bizi Bahçe ilçesine çağırdı. Bakan bey başkanlığında Osmaniye Valisi, TEDAŞ Adana bölge müdürünün de hazır olduğu toplantının sonucunda sorunun 45 gün içerisinde çözüleceğine dair bize söz verdiler. O günden bu güne 1 yıl geçti ama TEDAŞ’ta sorunların çözümüne yönelik tık yok."

Üyelerin her gördüklerinde 'başkan ne olacak TEDAŞ sorunu' diye kendisini sıkıştırdığını dile getiren Doğan, "45 günde sorunlarınız çözülecek diye söz verilmesinin üstünden 1 yıl geçmesine rağmen çözüm için yapılan bir şey olmadığı gibi işler geriye gitmektedir. İl başkanının, valinin, milletvekili Suat Önal ve bakanın gücünün yetmediği sıkıntıyı ben nasıl gidereyim?" diyerek müteahhitlerin çilesinin hala devam ettiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.