Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bağımsız aday Yalçın: Malatya’da 25 firma iflas erteleme başvurusu yaptı

Malatya bağımsız milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın “Birçok fabrika kapandı. Haberlerde gördüğümüz ve doğruluğu kesin olan tekstil alanında 25 firmanın iflas ertelemek için başvuru yaptığını biliyoruz.” dedi. Dr. Ali Yalçın, seçim...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağımsız aday Yalçın: Malatya’da 25 firma iflas erteleme başvurusu yaptı
Malatya bağımsız milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın “Birçok fabrika kapandı. Haberlerde gördüğümüz ve doğruluğu kesin olan tekstil alanında 25 firmanın iflas ertelemek için başvuru yaptığını biliyoruz.” dedi.

Dr. Ali Yalçın, seçim çalışmaları kapsamında Özsan Sanayi Sitesi’nde esnaflarla biraraya geldi. Esnafların sorunlarını dinleyen Yalçın, burada yaptığı konuşmada, ekonomiyi değerlendirdi.
Bu seçimin her bakımdan daha iyi bir Malatya için büyük bir fırsat olduğunu söyleyen Yalçın, günden güne kepenk kapatan firmaların sahibinden çalışanına kadar birçok kişiyi etkilediğini ifade etti. Ekonomiyi kötü duruma düşürenlerden sandıkta hesap sorulması gerektiğini belirten Yalçın, Malatya’nın birinci bölgede olduğu için teşvikten yararlanamamasının dezavantaj oluşturduğunu anlattı.

Yalçın, şöyle devam etti: "Yatırımların, teşviklerin şehre kazandırılması konusunda yetersiz temsilin bu şehirde ha bire emeğin, değerin, insan gücünün başka illere kaymasına sebep olduğunu görüyoruz. Mesela Malatya'da şu an bulunduğumuz tesisimiz, 1. bölgede bulunduğu için teşvikten yararlanamıyor ama diğer illerde benzer işleri yapan 6. bölge esnafı, sanayicisi birçok konuda avantajlı konumda, teşviklerden yararlanabiliyor. Malatya'nın gelişmişliğine bugün gerçekten bir zarar verildiğini görüyoruz. Malatya'da istihdamın sağlıklı yapılamamış olması, yatırım ve teşviklere sahip olunmaması Malatya'yı birçok konuda zora soktu. Birçok fabrika kapandı. Haberlerde gördüğümüz ve doğruluğu kesin olan tekstil alanında 25 firmanın iflas ertelemek için başvuru yaptığını biliyoruz.”

Malatya'da irade, siyasi temsil, vatandaşın hakkının, şehrin gelişmişliğinin sahiplenilmediğini söyleyen Yalçın, "Adımını nereye atarsa atsın gelişmek, büyümek, istihdam alanları oluşturmak isteyen iş adamlarımıza, sermaye sahiplerimize şehrin lehine sağlıklı bir ortam hazırlayamıyorsa bu temsil yetersizdir. Bu temsil, eğer bu şehri küstürmüşse, asgari ücretlisini sıkıntıya sokmuşsa çok geniş kapsamlı yatırımlara, iş alanlarına ve istihdam oluşturmaktan acizse artık değişmelidir." dedi.

'BİLİNÇLENMEK İÇİN BU SEÇİM İYİ BİR FIRSATTIR'

Vatandaşın, bilinçlendiğini şehre ve şehrin değerlerine sahip çıktığına işaret eden Yalçın, "Biz buradan tüm Malatyalılara sesleniyoruz. Lütfen artık bağımlı duruşlar göstermeyiniz, defalarca sizi aldatan vaatlerde bulunan temsilcilere itibar etmeyiniz. Çünkü hal ortada tablo ortada. Allah'ın izniyle bu seçim hayırlı değişimlere vesile olacak. Sadece bu şehrin tüm çalışanları bireyleri değil başta iş sahipleri olmak üzere herkes bu şehre değer katmak istiyor. Büyük bir heyecanla katkıda bulunmak istiyor. Ama siyasilerin koyduğu engeller var. Sahiplenilmemenin ortaya çıkardığı mağduriyetler ve zorluklar var. Lütfen ele ele verip Malatya'yı bu dar boğazdan bu sıkıntıdan kurtararak iyi bir şehir haline getirelim. Bilinçlenmek için bu seçim iyi bir fırsattır." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.