Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Bağımlı değil, bilinçli nesil' projesiyle 20 bin öğrenciye eğitim verildi

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Sağlık Derneği’nin (DESADER) ortaklaşa yürüttüğü ‘Bağımlı değil, bilinçli nesil' projesiyle 20 bin öğrenci ve zararlı kötü alışkanlık konusunda eğitim verildi. Çağlayan Catering’de...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Bağımlı değil, bilinçli nesil' projesiyle 20 bin öğrenciye eğitim verildi
Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Sağlık Derneği’nin (DESADER) ortaklaşa yürüttüğü ‘Bağımlı değil, bilinçli nesil' projesiyle 20 bin öğrenci ve zararlı kötü alışkanlık konusunda eğitim verildi.

Çağlayan Catering’de yapılan toplantıya Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, DESADER Başkanı Dr. Mustafa Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Tandır, dernek üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. DESADER Başkanı Dr. Mustafa Şahin, “Hekimler olarak koruyucu hekimliği, tedavi edici hekimlikten daha önce tutmaktayız. Toplumda bağımlılıkla ilgili problemler oluşmadan, gençlerin bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve bağımlı olmamaları için bu projeyi geliştirdik. Mesai mefhumu bilmeyen ve büyük fedakârlıkla çalışarak eğitimleri veren 21 hekim arkadaşıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Akgül de 'Bağımlı Değil, Bilinçli Nesil' projesi ile bir yılda il genelinde 20 bin civarında öğrenciye ulaşılarak eğitim verildiğini belirtti. Akgül, “Doktorlarımız bu eğitimlerde gönüllü olarak rol ve görev üslenerek bilgilendirme çalışmaları yaptılar. Bir takım zararlı ve kötü alışkanlıklara düştükten sonra kurtulması çok zordur. Koruyucu hekimlikle bu alışkanlıklar kazanılmadan önlenmesi daha kolay olmakta. Her şeyin başında eğitim gelmekte. Gençlerimizi daha küçük yaşlardan bu konularda bilinçlendirir ve eğitirsek ileride bu tür alışkanlıklar kazanma risklerinin daha da az olacağına inanıyoruz. DESADER ile beraber yürüttüğümüz projemizde büyük yol kat ettiğimize inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.