Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bafra’da tarla günü düzenlendi

Samsun'un Bafra ilçesi Dedeli Mahallesinde ARAS F1 ve REİS F1 çeşitleri için düzenlenen tarla gününde üreticiler bilgilendirildi.MAY Tohum'un düzenlediği tarla gününde konuşan firmanın ziraat mühendisi Ali Doğan, firmanın, 1978 yılından...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bafra’da tarla günü düzenlendi
Samsun'un Bafra ilçesi Dedeli Mahallesinde ARAS F1 ve REİS F1 çeşitleri için düzenlenen tarla gününde üreticiler bilgilendirildi.

MAY Tohum'un düzenlediği tarla gününde konuşan firmanın ziraat mühendisi Ali Doğan, firmanın, 1978 yılından bu yana MAY markası ile sebze, tarla, endüstri ve yem bitkileri tohumlarının araştırılması, üretimi ve yurtiçi-yurtdışı satış konularında faaliyet gösterdiğini anlattı. MAY, kadrosunda bulunan 100’den fazla ziraat mühendisinin, yıllık 29 bin tonu aşan sertifikalı tohumluk üretim ve hazırlama kapasitesi ile Türkiye’nin önde gelen tarım sektör yatırımcısı olduğunu kaydeden Doğan, "MAY Tohum ayrıca 30’dan fazla ülkeye tohum ihracatı yapmaktadır. İki çeşidimizin de başta Bafra olmak üzere Karadeniz Bölgesinde yoğun olarak ekimi yapılan çeşitlerimizdir. ARAS F1 ve RİES F1 üreticilerin ve komisyoncuların ismen istedikleri çeşitlerdir. ARAS F1 erkenci, yaprak rengi, koyu yeşil, yaprak ayası düz kalın- etli, tarlada beklemeye dayanıklı, ıspanak mildiyösünün 1-10 ırkına yüksek toleranslı(dayanıklı) ve yüksek verimli çeşidimizdir. REİS F1 bu yıl satışını yaptığımız çeşidimizdir. REİS F1 çok erkenci, yaprak rengi parlak ve çok koyu yeşil, yaprak ayası iri etli, tarlada beklemeye dayanıklı, ıspanak mildiyösünün 1-11,13 ırkına yüksek toleranslı(dayanıklı) ve yüksek verimli çeşidimizdir." dedi.

MAY Tohum tarla gününe bölge bayileri, Bafra ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mensupları, komisyoncular ve üreticiler katıldı. Tarla günü katılımcılara verilen ikram sonrası tamamlandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.