Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bafra’da ceviz fiyatları arttı

Samsun'un Bafra ilçesinde kuraklık sebebiyle rekoltesi düşüş olacağı beklentisiyle fiyat rekortmeni ceviz oldu. Kuruyemiş çeşitleri içinde en pahalısının ceviz içi olduğunu söyleyen ceviz satıcısı Hasan Şirinoğlu, “Bafra ilçesinde,...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bafra’da ceviz fiyatları arttı
Samsun'un Bafra ilçesinde kuraklık sebebiyle rekoltesi düşüş olacağı beklentisiyle fiyat rekortmeni ceviz oldu.

Kuruyemiş çeşitleri içinde en pahalısının ceviz içi olduğunu söyleyen ceviz satıcısı Hasan Şirinoğlu, “Bafra ilçesinde, bu sene Sinop Erfelek cevizinin kilosunu 15 TL ile 17,5 TL arasında satıyoruz. Geçen sene ise 8 TL ile 10 TL arasında satıyordum. Don olaylarından sonra fiyatlar arttı. Ceviz fiyatlarını parlaklıkları da çok etkiliyor. Beyaz parlak cevizler seçme olduğu için daha pahalı oluyor." dedi.

Soğuk hava deposu sayesinde cevizi yaz kış koruduklarını ifade eden Şirinoğlu, "25 yıldır ceviz satıyorum. Cevizi genellikle hasta insanlar tercih ediyor. Şifa niyetine çok satıyoruz. Gençler, genellikle soslu mısır, ay çekirdeği gibi kuruyemişleri tercih ediyor. Doktorun biri çıkıp 'ceviz, fındık şu hastalığa iyi geliyor' diyor, sabahına vatandaşlar gelip fındık ve ceviz soruyor. Biz, 'şu yemiş veya bitki şuna iyi geliyor' dediğimizde kimse oralı olmuyordu. Şimdi, TV'lerdeki programları izlediklerinde gelip alıyorlar. Bu sayede satışlarımız arttı." diye konuştu.




En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.