Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralyalı başkonsolostan İpekböceği'ne övgü

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç tarafından heykel tarihi binada kabul edilen Avustralya Başkonsolosu ve Ticaret Ataşesi Lino Strangis, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan İpek Böceği tramvaylarından...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralyalı başkonsolostan İpekböceği'ne övgü
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç tarafından heykel tarihi binada kabul edilen Avustralya Başkonsolosu ve Ticaret Ataşesi Lino Strangis, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılan İpek Böceği tramvaylarından övgüyle söz ederken, böylesine önemli bir projeye imzasını atan Başkan Recep Altepe’yi tebrik etti.

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, bu dönem Başkan Altepe’nin çok önemli projelerle Bursa’nın vizyonunu değiştirdiğini dile getirdi. Özellikle bu dönem tamamlanan yerli tramvay İpekböceği projesi ve devam eden teleferik projesi gibi büyük projelerin Bursa’nın değerine değer kattığını belirten Ödünç, bu projeleri hayata geçiren Başkan Altepe’nin kentin geleceğini şekillendirdiğini ifade etti.

Strangis, Bursa’ya hayran kaldığını ve şehrin doğal ve tarihi kimliğinden çok etkilendiğini ifade etti. Bursa’nın ticaret ve sanayi bakımından Türkiye’nin önemli bir merkezi olduğuna dikkat çeken Strangis, Bursa ile Avustralya’nın ticari ilişkilerini geliştirmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca Bursa’yı gezerken İpekböceği tramvayını gördüğünü ayrıca yerli malı olduğunu duyduğunda çok şaşırdığını ve Avustralya ile bu noktada ticari ilişkiler geliştirmek adına girişimlerde bulunacağını belirtti.
Ziyaretin ardından Başkanvekili Ödünç Strangis’e, yapmış olduğu ziyaretlerinden dolayı plaket ve ‘Yaşayan Müze Kent Bursa’ kitabını hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.