Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Yıldız Nergiz: Emekliliğe yanlış yerden başlamayın

Son dönemde Türkiye’den emekli olabilmek için işlemlerini başlatmaya çalışan birçok vatandaş yanlış bilgilendirmeler nedeniyle mağdur oluyor. Hatalı yönlendirmelere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini vurgulayan Avukat Yıldız Nergiz,...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avukat Yıldız Nergiz: Emekliliğe yanlış yerden başlamayın
Son dönemde Türkiye’den emekli olabilmek için işlemlerini başlatmaya çalışan birçok vatandaş yanlış bilgilendirmeler nedeniyle mağdur oluyor. Hatalı yönlendirmelere karşı çok dikkatli olmak gerektiğini vurgulayan Avukat Yıldız Nergiz, vatandaşlarımızın emeklilik haklarını ararken mağdur olmaması için çok önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’den emeklilik için yapılan başvurularda inanılması güç hatalar yaşandığına dikkat çeken Türk hukuku uzmanı Avukat Yıldız Nergiz, bu hataları bizzat müvekkillerinin dosyalarında gördüğünü belirterek, “Almanya’da Deutsche Rentenversicherung kurumundaki Türk çalışanların, emeklilik işlemlerini yürütme yetkisi yok. Herhangi bir resmi işlem yapamazlar. Vatandaşlarımızın bu konuda çok dikkatli davranması gerekiyor. Emeklilik sadece bir form doldurup, dilekçe vermekle neticelenen bir işlem değil; başvuracak kişilerin avukata ne gerek var diye düşünmemesi gerekir. Mutlaka bir avukata danışıp, işlemlerini doğru başlatsınlar. Çünkü biz her şahsın kendi durumuna özel hesaplama yapıyoruz. Emeklilik için gereken gün sayısı doğru tespit edilmediğinde, düzeltme işlemleri daha masraflı oluyor ve çok daha uzun sürüyor.” diye konuştu.

Kişinin düşük başlayan emekli maaşını bir kez bile olsa bankadan çekmesi halinde, bunu düzeltmenin aylar, hatta bazı durumlarda yıllar süren mahkeme süreçlerine neden olabildiğini belirten Avukat Yıldız Nergiz şunları söyledi: “Piyasada, emekli olmak isteyen vatandaşlarımızın heyecanından yararlanmak isteyen ve işini ‘emeklilik danışmanlığı’ adı altında bilip bilmeden yapan sözde uzmanlar olduğu bizim de kulağımıza geliyor. Bunların yaptığı işlemlerin doğru olmadığını görüyoruz. Vatandaşlarımızın kesinlikle avukatlarına danışmadan emeklilik işlemlerini başlatmamasında yarar var. Arıca emekli olmak için Türkiye’ye gidip gelmeye gerek yok, boşuna masraf yapılıyor. Verilecek bir vekaletle emeklilik işlemlerini biz tek elden takip edebiliyoruz.”

EMEKLİLİK VAADİYLE DOLANDIRANLARA DİKKAT

Son dönemlerde vatandaşlarımızın emeklilik hevesinden hevesinden faydalanmaya çalışan bazı dolandırıcıların ortaya çıktığına özellikle dikkat çeken Avukat Yıldız Nergiz, “Maalesef bu alanda, emekli olmak isteyen vatandaşlarımızı dolandıran kişi ya da kişilerin bulunduğuna şahit olmaktayız. Hatta vatandaşlarımızı uyardığım için bir dolandırıcı beni tehdit etti. Büroma baskına geldi, telefonlarıma tehdit mesajları attı. Demek ki bu işi bir şebeke yapıyor. Siz siz olun avukatınıza sormadan emeklilik işlemlerini başlatmayın.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.