Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa’dan stajdan dönen öğrenciler Kaymakam Erkan’ı ziyaret etti

Erasmus Plus projesi kapsamında Portekiz’de düzenlenen 15 günlük 'Avrupa Erken Çocukluk Eğitim Stajı' programından dönen Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kaymakam Murat Erkan’ı ziyaret etti.İlçe Milli...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’dan stajdan dönen öğrenciler Kaymakam Erkan’ı ziyaret etti
Erasmus Plus projesi kapsamında Portekiz’de düzenlenen 15 günlük 'Avrupa Erken Çocukluk Eğitim Stajı' programından dönen Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kaymakam Murat Erkan’ı ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, Okul Müdürü Mahmut Bulduk ve öğretmenleri ile birlikte Kaymakam Murat Erkan’ı makamında ziyaret eden öğrenciler, staj programı kapsamında Portekiz’de edindikleri deneyimlerini paylaştı. Yapılan staj programıyla ilgili Kaymakam Murat Erkan’a bilgi veren Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Serpil Yılmaz, staj programı kapsamında 10 öğrenci ile birlikte 15 gün boyunca Portekiz’de staj faaliyetleri ve bazı geziler düzenlediklerini söyledi.

Staj programının verimli geçtiğini ifade eden Yılmaz, “Öğrencilerimizle birlikte 15 gün boyunca staj eğitimimiz oldu. Bu eğitim kapsamında bazı okullara ziyaretler gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra yine program çerçevesinde gezilerimiz oldu. Genel anlamda çok güzel bir eğitim programımız oldu. Öğrencilerimiz, bu program sayesinde meslek hayatlarında kullanabilecekleri çok iyi deneyimler kazandılar.” diye konuştu.

Kaymakam Murat Erkan ise okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak, “Öğrenciler hayatları boyunca kendilerine lazım olacak olan bilgi ve alışkanlıkları okul öncesindeki eğitimde en doğru şekilde öğrenmeye başlarlar. Bu nedenle okul öncesi eğitim son derece önemli ve gereklidir. Bu açıdan bakıldığında okul öncesi eğitimde görev alacak olan öğretmenler ne kadar bilgi ve birikimli iseler öğrenciler de okul öncesinde o kadar bilgi ve birikimli olurlar.” dedi.

Avrupa’daki tecrübelerden faydalanmanın önemli olduğuna vurgu yapan Murat Erkan, “Yapılan staj programı öğrencilerimizin kendi alanlarındaki deneyimleri görmek, Avrupa’daki uygulamaları yerinde izlemek ve stajlarını yapmak açısından oldukça önemli. Bu açıdan staja giden öğrencilerimiz ülkemizle, oradaki eğitimi kıyaslama fırsatı da yakalamış oldular. İnşallah öğrencilerimiz, orada edindikleri deneyimleri de pekiştirerek, topluma yararlı bireylerin yetiştirilmesine katkı sunacaklar.” şeklinde konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.