Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Konyesi'nde Türkiye'nin başarısı

Türkiye'yi Avrupa Konseyi'nde temsil eden belediye başkanlarından biri olan Kayseri Talas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Bölgesel ve Yerel Yönetimler Konseyi üyesi Mustafa Palancıoğlu, konseyin bu yıl ki ilk toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Konyesi'nde Türkiye'nin başarısı
Türkiye'yi Avrupa Konseyi'nde temsil eden belediye başkanlarından biri olan Kayseri Talas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Bölgesel ve Yerel Yönetimler Konseyi üyesi Mustafa Palancıoğlu, konseyin bu yıl ki ilk toplantısında Türkiye adına 3 önemli karar alındığını açıkladı.

Başkan Palancıoğlu, Avrupa Konseyi'nin başkenti Fransa'nın Strasbourg şehrinde 4 gün süren toplantıda alınan kararları değerlendirerek, gelecek yıldan itibaren Türkiye'nin 18 üyeyle konseyde en güçlü temsil edilen 6 ülkeden biri olacağını söyledi. Türkiye'nin 47 üyeli konseyin gelecek yıldan itibaren en güçlü ülkelerinden olacağını anlatan Başkan Palancıoğlu, yapılan lobi faaliyetlerinin sonuçlarını bu toplantıda almaya başladıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Bu yılki ilk toplantı Türkiye için çok önemli oldu" diyerek, "Türkiye, buradaki toplantıda 3 önemli başarıyla döndü" ifadesini kullandı.

Başkan Palancıoğlu alınan kararlarla ilgili, "2016 yılı başında 18 üyeyle Avrupa Konseyi'nde en geniş temsil edilen 6 ülkeden biri oluyoruz. Bu çok önemli bir konu. İkincisi ise Avrupa Konseyi'ne 13 milyon Euro mali destek verip, güçlü bir şekilde temsil edileceğiz. Üçüncü olarak ta hepsinden önemlisi 2016 yılından itibaren Türkçe Avrupa Konseyi'nde faaliyet dillerinden, çalışma dillerinden biri oluyor. Artık Türkçe tercümeler yapılacak, basılı tüm evraklar Türkçe olacak. Bu, Türkiye'nin çok daha güçlü temsil edilmesi anlamına geliyor." dedi.

Bu üç gelişmeyle Türkiye'nin daha önceki temsil bakımından yetersizliği nedeniyle alınan olumsuz kararların artık yaşanmayacağını belirten Başkan Palancıoğlu, "Bundan sonra ülkemiz masa başında iyi temsil edilecek. Talas Belediyesi olarak Avrupa Konseyi'nde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye'yi temsil etmemiz çok önemli. Yılda iki kez yapılan bu toplantıların birine de ikisine de birden katılabiliriz, ama burada önemli olan Türkiye'nin konseyde söz sahibi ülkelerden biri olacak olması" diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, Strasbourg'un Kayseri'nin yakından tanıdığına dikkat çekerek, "Avrupa Konseyi'nin başkenti Strasbourg, Kayseri Büyükşehir Belediyemizin kardeş şehirlerinden biri. Strasbourg Belediye Başkanıyla ikili görüşmelerde bulunduk. Kendilerini Kayseri'ye davet ettik ve yıl içinde geleceklerini söyledi. Bundan sonraki ilişkilerimizde Strasbourg bizim için Avrupa Konseyi'nin başkenti olması nedeniyle çok önemli. Biz de ikili ilişkilerimizi geliştirerek lobi faaliyetlerinde Talas'ın, Kayseri'nin, Türkiye'nin adını farklı bir konuma getirmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.