Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atlantik Okulları'ndan ‘Okuyoruz’ kampanyası

Olimpiyatlardan LGS-LYS’ye, spordan sanata, dilden proje yarışmalarına kadar birçok alanda madalya ve başarılarla dikkat çeken Atlantik Okulları, kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla personel, öğrenci ve ailelerine yönelik 'Atlantik’te...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atlantik Okulları'ndan ‘Okuyoruz’ kampanyası
Olimpiyatlardan LGS-LYS’ye, spordan sanata, dilden proje yarışmalarına kadar birçok alanda madalya ve başarılarla dikkat çeken Atlantik Okulları, kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla personel, öğrenci ve ailelerine yönelik 'Atlantik’te Okuyoruz' adlı ödüllü kitap okuma kampanyası başlattı.

Okuma şenliği havası içerisinde yürütülecek ve Atlantik Okulları'nın tüm kurumlarını kapsayacak olan kampanya, 20 Aralık-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Okullarda yapılacak panel, söyleşi, kitap okuma saatleri, kitap stantları kurulması gibi çeşitli aktivitelerle okumanın önemine vurgu yapılacak.

Atlantik okullarının başlatmış olduğu kitap okuma kampanyasında, bir ay boyunca okunan kitaplar ve sayfa sayıları üç periyot halinde danışman öğretmenlere bildirilecek. Danışman öğretmenler tarafından toplanan sayfalar; 1. Kategori bin 501-2 bin sayfa, 2. Kategori bin 1-bin 500 sayfa, 3. Kategori ise 800-bin sayfa olmak üzere üç kategori halinde gruplandırılacak ve her kategorinin ödülleri belirlenecek. Kampanya sonunda belirlenen bir tarihte düzenlenecek ödül töreninde, bu üç kategoriye giren okuyucular çekiliş yapılarak iPad'ler, dizüstü bilgisayarlar, akıllı telefonlar, fotoğraf makineleri, kol saatleri ve çeşitli sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek. Ayrıca, sınıf seviyelerine göre en çok kitap okuyan üç öğrenci de ödül alacak.

“MAALESEF ÜLKE OLARAK KİTABA GEREKEN DEĞERİ VERMİYORUZ”

Atlantik Okulları Genel Müdürü Bahattin Özkaya, okumanın, kişinin algılama gücünü artırıp yorum gücünü geliştirdiğini, kitap okuyan bir öğrencinin ders başarısının da artacağını söyledi. Özkaya, şöyle dedi: “Maalesef ülke olarak kitaba gereken değeri vermiyoruz. Gelişmiş ülkelerde okuma günlük ihtiyaçlar listesinde 18. sıradayken, ülkemizde 235. sırada yer almaktadır. Bu vahim tabloya karşı da biz eğitimcilere düşen kitap sevgisini öğrencilerimize aşılamaktır. Okullarımızda başlatmış olduğumuz “Atlantik’te Okuyoruz” kampanyası ile ailelere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, ailece yapılacak okuma etkinlikleri ile aile olma bilincine katkı sağlamak, televizyon, bilgisayar, akıllı telefonlar gibi iletişimi koparan aktivitelere daha az zaman ayırarak ailece birlikteliği artırmak temel amaçlarımız arasında yer almaktadır. Bu kampanyaya tüm personel, öğrenci ve ailelerinin katılarak kitap okumak için ailece bir zaman dilimi belirlemelerini, belirlenen bu vakitte mutlaka kitap okumanın yapılmasını ve aksatılmamasını, okunan kitapların ve sayfa sayılarının da danışman öğretmenlere bildirilmesini önemle istirham ediyorum.” Özkaya, okuma kampanyasına katılacak personel, öğrenci ve anne-babalara teşekkür ederek başarılar diledi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.