Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atık pil toplama şampiyonlarına Adıyaman Belediyesi'nden ödül

Atık Pil Toplama Projesi kapsamında başlatılan kampanya sayesinde 2013 yılında en çok atık pil toplayarak kampanyaya destek veren okullara Adıyaman Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atık pil toplama şampiyonlarına Adıyaman Belediyesi'nden ödül
Atık Pil Toplama Projesi kapsamında başlatılan kampanya sayesinde 2013 yılında en çok atık pil toplayarak kampanyaya destek veren okullara Adıyaman Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve Adıyaman Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve 2015 yılına kadar devam edecek olan proje kapsamında en çok pil toplayan 7 okul belediye tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Belediye olarak çok anlamlı bir kampanyanın içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan; "Atık Pil ve Akümülatörlerin Yönetmeliği gereğince Türkiye gelinde pilot olarak seçilen ve aralarında belediyemizin de olduğu proje kapsamında okullarımızda atık pil toplama kampanyasına geçtiğimiz yıl start verdik. Bu kampanya 2015 yılı sonuna kadar devam edecektir." dedi.

Pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunun altını çizen başkan Büyükaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Piller cıva, kadmiyum, kurşun, çinko, mangan, lityum, demir, nikel, kobalt ve kimyasal maddelerden üretilir. Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak alıcı ortama verilmesi çevre açısından büyük tehlikeler yaratır. Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin yarattığı su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Etkilenen sadece su ekosistemi değil, aslında tüm ekosistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür. Atık pillerin sebep olduğu hastalıklar başında, nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları gelir. Pillerin içindeki tüm maddelerin zararı kimi zaman öldürücü boyuta ulaşabilir. Maddeler daha önce de belirtildiği gibi toprağa karışarak hayvanların yediklerinden ya da sulardan insan vücuduna karışır. Ayrıca bir küçük kalem pil 4 metrekare toprak kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir." diye konuştu.

Proje kapmasında dereceye giren üç okulu ziyaret eden Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tarafından birinci olan TOKİ İlköğretim Okulu'na Fotokopi Makinası, İkinci olan İl Özel İdare İlköğretim Okuluna Laboratuar Seti, Üçüncü olan Namık Kemal İlköğretim Okuluna Satranç Eğitim seti, Menderes, İMKB, Cumhuriyet ve İnönü İlköğretim Okullarına ise 100 Temel Eser Seti hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.