Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atık kablolardan biblo

Mamak Belediyesi, TÜKÇEV (Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı) ile birlikte geri dönüşüm bilinçlendirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Mamak Ali Şir Nevai İlkokulu 3. sınıf öğrencilerine...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atık kablolardan biblo
Mamak Belediyesi, TÜKÇEV (Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı) ile birlikte geri dönüşüm bilinçlendirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Mamak Ali Şir Nevai İlkokulu 3. sınıf öğrencilerine atıklardan biblo yapma sanatı öğretildi.

Sanatçı Necati Külahoğlu tarafından uygulamalı olarak gösterilen biblo yapımında insan figürleri yapıldı. Atıklarla yapılan bozacı, macuncu ve baloncu figürü minik öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. Bibloların yapımında zil teli, elektrik kablosu, plastik parçalar, şişe mantarları gibi malzemeler kullanılırken, program sonunda öğrencilere Hacivat-Karagöz orta oyunu ile geri dönüşümün önemi aktarıldı. Geri dönüşüm programında Külahoğlu’nun atık maddelerden daha önce yaptığı çalışmalar da sergilendi.

Dönüşümü Oyunlarla Öğrendiler
Çocuklar için geri dönüşüm ve çevre eğitiminin çok önemli olduğunu kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Yaşadığımız doğa, çevre hepimizin. Önemli olan çevremizi kirletmemektir. Bunu da çocuklarımıza eğlenceli biçimde anlatıyoruz” dedi. Çevreyi ve doğayı korumanın duyarlılığı ve gelecek nesillerin de aynı duyarlılıkla davranmalarına dikkat çekmek amacıyla atık maddelerden biblo yapma hobisine ilkokul yıllarında başladığını kaydeden Külahoğlu’na minikler yoğun ilgi gösterdi. Geri dönüşüm hakkında sorular soran öğrencilere, program sonunda atık dönüşümü hakkında bilgilerin yer aldığı broşür ve dergiler hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.