Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATB yönetimi, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı ziyaret etti

Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkanı Muammer Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’a nezaket ziyaretinde bulundu.Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, ziyarette...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATB yönetimi, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı ziyaret etti
Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkanı Muammer Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, ziyarette yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının sürekli iletişim içinde olmalarının fayda getireceğine inandıklarını ifade etti. Çalışkan, “Biz Ticaret Borsası olarak Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Adana Organize Sanayi Bölgesi ile iyi bir sinerji yakaladık. Bu sinerjiyi tüm kurumlara yaymak istiyoruz.” dedi.

Adana ekonomisi hakkında bilgi aktaran Çalışkan, “Adana, hem tarım hem de sanayi şehridir. Tekstil hariç, takribi iki milyar dolarlık Adana ihracatının 636 milyon doları tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünleridir. Türkiye’de üretilen mısırın üçte biri, narenciyenin yüzde 70’i, soya ve yerfıstığının yüzde 90’ı Çukurova’da üretilmektedir. Ayrıca bir dönümde yılda 7-10 ton silaj tipi hayvan yemi üretilebilmektedir. Bu da hayvancılığa yatırımı çok kârlı hale getirmektedir. Nitekim Türkiye’deki 5-10 bin baş ölçeğindeki 6-7 besi çiftliğinden üçü Adana’dadır. Bu konuda da çok ciddi potansiyel vardır. Sıfır maliyetle ayağımıza kadar gelen ham petrolü işleyerek satmamız durumunda şu andaki ülke ihracatımızın yüzde otuzu kadar ilave potansiyel görülmektedir. Borsa yönetimi olarak üyelerimize yeni yatırım kararları alırken, hedeflerine hep yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerini koymalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başsavcı Ali Yeldan da Adana Adliyesi'nde vatandaşların daha hızlı, beklemeden ve kafaları karışmadan hizmet alabilmeleri için yeni birim açılacağını, bu kapsamda tadilat ve yenileme çalışması yaptıklarını aktardı. Yeldan, Yüreğir ilçesinde yapımı devam eden yeni adliye binası hakkında ATB yönetimine maket üzerinde bilgi verdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.