Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk'ün Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı

Cumhuriyetin kurulmasında önemli kararların alındığı Sivas Kongresi'nin 95. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarında 4 Eylül 1919’da Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı. Atatürk'ün...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 20:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk'ün Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı
Cumhuriyetin kurulmasında önemli kararların alındığı Sivas Kongresi'nin 95. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yıllarında 4 Eylül 1919’da Sivas'a gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Atatürk'ün temsili olarak gelişi ve karşılanması töreni Aksu Parkı Karacaağaç Köprüsü mevkiinde Vali Alim Barut ve beraberindekilerin Atatürk’ü karşılaması ile başladı. Temsili Atatürk’ün ‘Buyrun hep beraber kongremizi yapalım’ demesiyle konvoy hareket etti. Tiyatro Sanatçısı Orkun Gülşen ve temsili Arap Şeyh, tarihi araçtan vatandaşları selamladı. Bazı vatandaşlar da pencerelere ve balkonlara çıkarak bazıları ise cadde kenarlarında alkış tutarak tarihi ana tanıklık etti. Bazı vatandaşların ise cep telefonlarıyla tarihi anı fotoğraflamaya çalıştığı gözlendi.

Sait Paşa Caddesi'nden devam ederek Celal Bayar Caddesi ve Atatürk Caddesi güzergahı kullanılan yürüyüşte temsili Atatürk Orkun Gülşen, vatandaşların ilgi odağı oldu. Atatürk'ün yanı sıra kortejde nostaljik üniformalı çok sayıda Mehmetçik de yer aldı.

Temsili karşılama töreni Cumhuriyet Meydanını takip ederek Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi restorasyonda olduğu için Atatürk Anıtı önünde sona erdi.

Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ile protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri anıt önünde temsili Atatürk ve Arap şeyh ile fotoğraf çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.