Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Anıtı Cumhuriyet Bayramı’na hazırlandı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı, bakım ve temizlik çalışmaları yapılarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hazırlandı.Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ünye Şubesi Başkanı Mevlüt Öztürk, Ünye...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk Anıtı Cumhuriyet Bayramı’na hazırlandı
Ordu'nun Ünye İlçesi'nde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı, bakım ve temizlik çalışmaları yapılarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na hazırlandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ünye Şubesi Başkanı Mevlüt Öztürk, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi ile birlikte yürütülen çalışmayla bakıma alındığını söyledi.

Atatürk Anıtı'nın bakıma ihtiyacı olduğu için bu çalışmanın başlatıldığını söyleyen Öztürk, “Anıtın temizliği, boyası, yazılarının okunmaması, çeşitli şekillerde korozyona uğraması, yosun tutması nedeniyle bakıma ihtiyacı vardı. Anıtın bakım ve temizliğinin yapılması için dernek olarak Ünye Kaymakamlığı ve belediyesi ile fikir beyan ettik. Gerek kaymakamlık, gerekse belediye siz bunları yaptıracak birilerini bulun biz maddi ve manevi desteği sağlarız dediler. Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çöp’ün sözü doğrultusunda bir usta bulduk. Anıtın üstündeki yosunlar, taş verniği ile verniklendi. Atatürk’ün heykeli ve kabartmalar uzun süre dayanabilecek bir boya ile boyandı, mermer üzerindeki yazılar da yıpranmış, okunmayan yerleri var. Onları da temizletip, bakımını yapıp anıtı Atatürk Anıtına yakışır bir hale getirmek için çalıştık. Anıt, böylelikle Cumhuriyet Bayramına bakımı ve temizliği bitmiş oldu. Bu konuda da bizlere yarımcı olan Ünye Kaymakamlığına ve Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

ATATÜRK PARKI’NA ATATÜRK’ÜN BÜSTÜ YA DA HEYKELİ YAPILACAK

Öztürk, ayrıca Ünye’de Atatürk’ün adını taşıyan parka Atatürk’ün büstü ya da heykelinin de yapılması için girişimde bulunduklarını söyleyerek, “Bu konuda da Ünye Kaymakamlığı ve belediye bizlere gerekli desteği sağlayacaklar.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.