Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atakum Yaşam Park'ta Engelliler Günü etkinliği düzenlendi

Samsun’un Atakum Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik Yaşam Park'ta etkinlik düzenledi. Atakum Belediye Başkanı Metin burma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Amisos55 Gençlik...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atakum Yaşam Park'ta Engelliler Günü etkinliği düzenlendi
Samsun’un Atakum Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engellilere yönelik Yaşam Park'ta etkinlik düzenledi.

Atakum Belediye Başkanı Metin burma, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Amisos55 Gençlik Spor Kulübü üyeleri ile çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, engelliler tarafından yapılan maket uçak, resim, el işi, boyama, hediyelik eşyalar sergilendi. Etkinliğe katılanlar empati kurabilmek adına görme engellilerin kullandığı bastonu ve yürüme engellilerin kullandığı tekerlekli sandalyeyi kullandı.

Etkinlikte konuşan Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, ilçesinin hızlı gelişmesine, büyümesine ve yıldızlaşmasına paralel olarak engelli vatandaşlar içinde önemli bir hassasiyet duyduklarını kaydetti. Engelleri kaldırmaya yönelik önemli adımlar attıklarını dile getiren Başkan Burma, “Engellerin en kısa zamanda ortadan kalkması kolay olmayabilir, ama bir yerden başlamak gerekiyor. Sizinle beraber yaşama adına bu parkı yaptık. Birbirini seven ve saygı duyan insanlarla bir arada olmak güzel. Bu nedenle buraya Yaşam Park'ı dedik. Severek, isteyerek, düşünerek yaptık.” dedi.

Parkta üretim yapıldığına da değinen Başkan Burma, “Burada bir şeyler üretiliyor. diğerleri onlara yardımcı olmaya çalışıyorlar, sevinçleri birlikte paylaşıyorlar. Bu bizi iyi bir yere getirecektir. Türkiye'de nüfusun yüzde 13'ü engelli gruplarıdır. 8 milyona yakın engellimiz var. Buradaki arkadaşlarımızı kutluyor ve tebrik ediyorum ki bu arkadaşlarımız büyük bir çaba içindedirler. Allah'ın verdiği en önemli nimet sevgidir. Bu nimetten kimsenin kimseyi mahrum etmemesinin gelecek adına çok önemli olduğunu da düşünüyorum. Siyaset ötekileştirmeyi bu nedenle iyi yapıldığını söylemek mümkün değildir. Oluşturduğumuz bu sevgi halkasında Sizlerle birlikte olmak memnunum, sizleri, gayretinizi, enerjinizi seviyorum. İnşallah zamanla daha güzel şeyleri birlikte başarırız." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.