Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atakum Belediye Başkanı Burma, Akkuşlular Derneği’ne konuk oldu

Atakum Belediye Başkanı Metin burma, Samsun Akkuşlular Derneği'ni gelen istek üzerine ziyaret etti. Dernek Başkanı Ömer Pehlivan ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Başkan Burma, derneklere özellikle de kendi kültürlerini yaşatmak, geliştirmek...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atakum Belediye Başkanı Burma, Akkuşlular Derneği’ne konuk oldu
Atakum Belediye Başkanı Metin burma, Samsun Akkuşlular Derneği'ni gelen istek üzerine ziyaret etti. Dernek Başkanı Ömer Pehlivan ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Başkan Burma, derneklere özellikle de kendi kültürlerini yaşatmak, geliştirmek amacında olanlara büyük sempati ile baktığını belirtti.

    Ziyarette dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun Akkuşlular Dernek Başkanı Ömer Pehlivan, kahvehanecilik değil dernekçilik yapmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Pehlivan, “Bilinen aksine Samsun'da yerleşik bulunan nüfus içinde en kalabalık olanı Ordululardır. bunların içinde de Akkuşlular ilk sırayı almaktadır. Biz, kahvehane değil dernek olmaya çalışıyoruz. Üye sayımız her geçen gün biraz daha artıyor. Birbirimize yardım etmeye iyi veya kötü günlerimizde bir arada olmaya gayret gösteriyoruz. Uzun bir süredir sizin bizi ziyaret etmenizi bekliyorduk. 6 Kasım tarihinde Samsun'da ve civar yerlerde yaşayan Akkuşluları bir araya getirecek büyük bir buluşmanın çalışmaları içerisindeyiz." dedi.

    Kendi kültürlerini yaşatmak ve geliştirmek amacında olan derneklere büyük sempati ile baktığını ifade eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, ilçeye son 4 yıl içinde 45 bin kişinin göç ettiği bilgisini verdi. Atakum'da, Karadeniz'in her ilinden, ilçesinden insanlar geldiğini söyleyen Başkan Burma, “Bu başkalarına göre kozmopolitlik, bana göre ise zenginliktir. Çünkü ne kadar insan varsa o kadar kültür, folklorik değer vardır. Bunların yaşatılması amacıyla oluşturulan derneklerimize bugüne kadar elimden gelen katkıyı verdim. Şimdi de onları, yapımını sürdürdüğümüz, bir kaç aya kalmaz hizmete sokacağımız Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'mizde görmek, bir çatı altında toplamak istiyorum. Merkezimizde derneklerin kendilerine ait ofisleri olacaktır. Kendi değerlerini yaşatmak ve geliştirmek için çalışma ve sergi salonlarını kullanacaklardır. Restaurant ve toplantı salonlarında da bir araya gelerek kaynaşma imkanı bulacaklar, Atakumluluk ruhunu ortaya çıkaracaklardır." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.